sâmbătă, 12 martie 2016

Publicat la 3/12/2016 10:54:00 a.m. de Redacţie

EDITORIAL | Semnul rău, pisica neagră

Oare să crezi sau să nu crezi în semne? Prefectul Sitterli şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, au fost amândoi la Mediaş şi au dat ca sigur centrul de examinări auto pe platforma de la fosta Şcoală de Aviaţie. Iar la câteva zile după, amândoi au devenit şi ei... foşti. Aoleu, păi bine, fraţilor, da’ pe noi cui ne lăsaţi? Că dacă vin alţii la Prefectură şi CJ, vor vrea să-şi tragă focul la oala candidatului lor, iar noi tot după semne ne-om uita... de circulaţie.

Milu OLTEAN
Nu-i a bună să vizitezi fosta Şcoală de aviaţie, că „fost” te faci. Îţi frângi aripile, aşa cum şi le-a frânt aviaţia medieşeană. La începutul lunii martie, prefectul judeţului şi preşedintele Consiliului Judeţean au luat cu asalt Mediaşul într-o vizită de lucru menită a le aduce medieşenilor şi locuitorilor din nordul judeţului veşti bune. Adică, pe linie PSD, cei doi oameni din fruntea judeţului au anunţat împlinirea unei năzuinţe de câţiva ani a colegului lor de partid, senatorul Arcaş, organizarea la Mediaş a unui birou pentru examinări auto. Lăudabilă intenţie, de a-i scuti pe medieşeni şi nu numai de-un drum, două pe la Sibiu, pentru un amărât de examen teoretic. Ş-apoi să nu te încrezi în semne? La câteva zile după ce-au luat la pas fosta Şcoală de Aviaţie, ambii capi ai judeţului s-au trezit „foşti”. Unul demis, în urma condamnării cu suspendare, celălalt demisionar pentru cauze nobile. Cel demis a fost lăsat la vatră de subprefect, iar demisionarul a plecat pentru că n-a vrut să-şi pună iscălitura pe demiterea lui Cindrea. Fraţi până la capăt. Păi aşa va fi stând treaba la judeţ, unde jocurile politichiei sunt mai complicate, dar noi, medieşenii şi cei din nordul judeţului, cui rămânem? Că dacă dăm niţel filmul înapoi şi înainte, nu prea stăm pe roze. Tare mi-e teamă să nu fi fost anunţată data de 4 aprilie, data la care biroul de examinări ar fi trebuit să-şi înceapă treaba, numai aşa ca să nu fie anunţată data de 1 aprilie. Că dacă ziceau 1 aprilie, din capul locului, zâmbind cu subînţeles şi trăgând cu ochiul, ne-am fi prins şi noi cum stă treaba şi nu ne-am mai fi făcut iluzii. Ca să n-avem deziluzii, vorba unui clasic în viaţă de pe stadioanele patriei.  
Prin culise se aude de preluarea hăţurilor Consiliul Judeţean de către liberalul Constantin Şovăială, care foarte probabil o va şovăi cumva în aşa fel încât să nu le dea satisfacţie pesediştilor să-şi anunţe şi să inaugureze izbânda centrului de examinare. Pe de altă parte, liberalul Mitea e şi el în cărţi pentru Prefectură, iar acesta ar putea sta şi el în joc de glezne cu examinările de la Mediaş. Centrul de examinare ar putea fi o carte de jucat în campania pentru locale, daca pesediştii se ţin unul lângă altul şi se jură că îşi respectă promisiunile, dar pe de altă parte, poate fi şi o sursă de încredere într-un proaspăt primar liberal, care să taie pamblica tricoloră la început de mandat, aşa ca semn al unui început de treabă. Acum depinde cum vor gândi mai marii judeţului, pentru politică sau pentru oameni? Sau, pentru oameni, dar prin prisma politicii. Cert e că, aşa cum se arată, semnele nu-s deloc încurajatoare, mai ales că unele voci chiar au spus din capul locului că termenul de 4 aprilie a fost aruncat aşa, la grămadă, pentru că într-o lună de zile nu e nici timp de mutat hârtiile dintr-un birou în altul, darmite pentru a moderniza şi utila un spaţiu, care să devină centru de examinare. Era să uit. Alături de cei doi, pe uliţele de la fosta Aviaţie s-a aflat şi primarul Neamţu, care aşa cum stă treaba azi, „fost” primar se va numi în vreo 3 luni, pentru că nu mai pare interesat de cursa pentru fotoliul de edil-şef. Sau, să nu fi fost întâmplătoare plimbarea alături de social-democraţi? Cine să mai ştie... Să crezi sau să nu crezi în semne? Asta-i întrebarea!
    Trimite prin e-mail