joi, 3 martie 2016

Publicat la 3/03/2016 02:14:00 p.m. de Anonim

Competiţia pentru ruta Cluj – Bucureşti aduce bilete de avion mai ieftine


Pasagerii și economia locală sunt primii care au de câștigat din bătălia companiilor aeriene.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj are numai de câştigat în bătălia dintre companiile aeriene, numărul pasagerilor fiind în creştere. Tot mai multe companii aeriene vin la Cluj şi le oferă destinații și rute din ce în ce mai diverse. Datorită multitudinii ofertelor, şi preţurile scad considerabil.
Monitorul de Mediaș vă prezintă lista celor mai mici preţuri practicate de cele trei companii aeriene care operează ruta Cluj-Napoca – Bucureşti.
„Considerăm că există un potențial de piață ridicat pentru zborurile pe segmentul intern, ceea ce a dat naștere la o concurență sporită între operatorii aerieni. Mai mulți operatori aerieni aduc mai multe opțiuni de călătorie și implicit prețuri mai bune pentru pasagerii aeroportului”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, cu ocazia introducerii acestor frecvenţe suplimentare.


Dintre cele trei companii care efectuează ruta Cluj – Bucureşti, Wizz Air, Blue Air şi Tarom, cele mai ieftine bilete pot fi găsite la Blue Air.
Pentru un zbor dus Cluj – Bucureşti cu Blue Air pasagerii trebuie să scoată din buzunar suma de 89 de lei (20 de euro). Pe al doilea loc se clasează compania Wizz Air cu preţul unui bilet de 109 lei. Pe ultimul loc se află compania Tarom cu cele mai scumpe bilete: 378 de lei (85 de euro).

Zboruri suplimentate

Compania aeriană Wizz Air a anunţat faptul că, începând cu programul de iarnă 2016, va suplimenta numărul zborurilor pe ruta Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni, introducând 4 frecvențe noi de operare pe săptămână. În completarea celor 6 frecvenţe săptămânale anunțate în 19.01.2016 pentru ruta internă Cluj-Napoca – Bucureşti, care va fi operată de Wizz Air începând cu 22.07.2016, operatorul aerian a anunțat că va suplimenta frecvențele pe această destinație în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă începând cu 31.10.2016.

Blue Air, interesată şi ea de rută

După ce Wizz Air a anunțat că introduce zboruri de la Cluj-Napoca spre București, la scurt timp a venit şi rândul companiei Blue Air să ofere curse pe acest aceeaşi rută. Primul zbor va avea loc în 3 iunie. Zborurile vor fi operate de patru ori pe săptămână. Conform Blue Air, serviciile vor fi similare cu cele oferite pe Bucureşti – Iasi, adică în tarif vor fi incluse: un bagaj de cală, un bagaj de cabină şi un snack. Zborul va dura 45 de minute.

Aşteptări mari pentru 2016

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat în anul 2015 un trafic de pasageri record, de 1.485.652 pasageri, în creștere cu 26% comparativ cu anul 2014.
Această creștere a traficului de pasageri continuă trendul ascendent înregistrat pe aeroport, încă de la începutul anului 2015. Odată cu evoluţia numărului de pasageri, în anul 2015,  s-a înregistrat o creştere şi a numărului de mişcări aeronave (aterizări şi decolări), până la valoarea de 14.667 mişcări, cu 15% mai multe comparativ cu anul 2014.
În anul 2016, operatorii aerieni au anunţat deschiderea a 8 noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Astfel, pentru anul 2016, se estimează o creștere a traficului de pasageri de 14% față de anul 2015, adică aproximativ 1.700.000 pasageri, datoraţi noilor rute deschise precum şi măririlor de frecvenţe anunţate pentru rute existente. Reţeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj va atinge în anul 2016 un număr record de 33 destinaţii regulate.
    Trimite prin e-mail