sâmbătă, 5 martie 2016

Publicat la 3/05/2016 10:45:00 a.m. de Redacţie

Bază sportivă modernă pentru elevii din Mediaș

Baza Clubului Sportiv Şcolar (CSȘ) Mediaş a intrat într-un proces amplu de reabilitare şi modernizare.


Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările au fost finanţate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu cu aproximativ 150.000 de lei. Noutățile nu se opresc aici, iar anul acesta clubul va dispune de un teren sintetic, un teren pentru tenis de câmp, iar tribuna va fi şi ea reabilitată. Pentru aceste obiective de investiţii a fost depusă documentaţia necesară şi se mai aşteaptă doar alocarea banilor.

S-au mişcat repede

Cu fondurile primite la sfârşitul anului trecut din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, CSȘ Mediaş a reuşit să rezolve o serie de lucrări foarte necesare. Astfel, a fost înlocuit sistemul de iluminat, a fost modernizată centrala termică, s-au schimbat uşi şi geamuri, iar pasajul de trecere dintre clădiri a fost acoperit. Toate lucrările au costat aproximativ 150.000 de lei. „În lunile decembrie şi ianuarie ne-am mişcat foarte repede şi am reuşit să schimbăm sistemul de iluminat vechi, mare consumator de energie electrică, cu unul nou, pe LED-uri. Am reuşit, totodată, să facem modernizări necesare la centrala termică, am acoperit pasajul de trecere dintre cele două corpuri de clădire, am reuşit să schimbăm uşi, geamuri, toate le-am făcut în două luni“, se mândrește Mihai Moldovan, directorul CSȘ Mediaş.

Investiţii în aşteptare

Modernizarea bazei clubului va continua. În prezent, se aşteaptă fonduri pentru amenajarea unui teren sintetic, reabilitarea tribunei şi amenajarea unui teren de tenis de câmp nou. Pentru toate aceste investiţii a fost depusă deja documentaţia necesară şi este nevoie doar de finanţare. „Ne propunem în continuare să mergem jos pe baza sportivă, am şi depus notă de finanţare către minister. Dorim să amenajăm un teren cu suprafaţă sintetică, să reabilităm tribuna şi să încercăm să amenajăm încă un teren de tenis de câmp“, a menționat directorul.

Mai mulți cursanți

„Ce este îmbucurător în planul de şcolarizare pentru 2016-2017 este că am reuşit să creştem numărul de elevi, să ni se aprobe practic creşterea, de la 492, la 526. Este vorba în primul rând, de creşterea numărului de grupe la nivel de începători, prin alocarea a încă unei catedre către secţia de tenis de câmp“, a mai explicat Moldovan.
    Trimite prin e-mail