luni, 28 martie 2016

Publicat la 3/28/2016 04:34:00 p.m. de Anonim

AGA Romgaz a numit doi noi administratori, dar a respins bugetul companiei pentru anul 2016

Acționarii Romgaz au aprobat numirea lui Marius Aristotel Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei, și a lui Sebastian Tcaciuc în Consiliul de Administrație al companiei, însă au respins bugetul de venituri și cheltuieli pentru acest an, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București, citat de Agerpres. Monitorul de Mediaș vă spune cine sunt cei doi administratori noi ai companiei.

Deciziile au fost luate în Adunarea Generală a Acționarilor Romgaz, care a avut loc vineri.
"Se alege Domnul Aristotel — Marius Jude în calitate de administrator al Societății Naționale de Gaze Naturale 'Romgaz' — S.A. Mediaș pe postul devenit vacant în Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale 'Romgaz' — S.A. Mediaș ca urmare a încheierii mandatului Domnului Dragoș Dorcioman. Mandatul se execută de la data acceptării funcției conform prevederilor legale și este valabil până la data de 17 mai 2017", se arată în raport.
De asemenea, și Sebastian Tcaciuc a fost numit membru în Consiliul de Administrație, în locul Soranei Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Mandatul lui Tcaciuc urmează să expire la 30 decembrie 2017. El a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Romgaz începând cu data de 23 ianuarie 2016.
Sebastian Tcaciuc este și membru în Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica. Potrivit CV-ului său, în perioada 2005-2013, a fost director de investiții al Advent Internațional, iar, anterior, a fost analist în cadrul ING Bank, Alpha Bank și Delta Lloyd Investment Research. Totodată, în perioada 2006-2013, Tcaciuc a fost membru neexecutiv în Consiliile de Administrație ale CFR SA, Ceramica SA, Deutek SA, Regina Maria, LaborMed Pharma SA și Roma Plastik AS.
Pe de altă parte, acționarii Romgaz nu au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2016 al societății și nici propunerea Consiliului de Administrație de a achiziționa servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică specializată externă, în domeniul activității de achiziții publice.
Profitul Romgaz s-a situat, în 2015, la valoarea de 1,18 miliarde lei, în scădere cu aproape 16% față de anul anterior. Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 9,81%, până la un cuantum de 4,05 miliarde lei, de la 4,49 miliarde lei, cât se raportase în 2014.
    Trimite prin e-mail