luni, 29 februarie 2016

Publicat la 2/29/2016 04:10:00 p.m. de Anonim

Situație de urgență în apropiere de Mediaș: eprubete cu sânge găsite pe DN 14B



Mai multe eprubete cu sânge și alte recipiente, unele deteriorate, au fost găsite astăzi pe DN 14 B, între Mediaș și Blăjel.

La fața locului s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului Control în Sănătate Publică – DSP Sibiu, Primăriei comunei Blăjel, Poliţiei din Blăjel şi ai Gărzii de Mediu – Comisariatului Judeţean Sibiu.
„Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare că au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui.
Reprezentanţii CSP au recoltat probe în recipient adecvat pentru deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării.
La locaţia respectivă a rămas un reprezentant al Primăriei Blăjel pentru supravegherea zonei, iar Garda de Mediu a contactat o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei. Primăria Blăjel se va ocupa de dezinfecţia zonei respective”, informează un comunicat de presă al DSP Sibiu.
Specialiştii DSP urmează să stabilească dacă sângele este sau nu uman și, de asemenea, încearcă să afle şi locul în care a fost recoltat sângele, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției. (A.L.)
    Trimite prin e-mail