joi, 11 februarie 2016

Publicat la 2/11/2016 07:24:00 p.m. de Redacţie

Seria neagră continuă! Gaz Metan a rămas fără nicio victorie anul acesta în campionat


Gruparea de pe Târnava Mare a mai pierdut două jocuri. Aseară cu CSM Oradea şi sâmbătă cu CSU Atlassib Sibiu. După ce l-au pierdut pe Aliaksandr Pustahvar, transferat la Tg. Mureş, alb-negrii au transferat doi jucători la începutul acestei săptămâni.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au început slab partida cu liderul la zi al Ligii Naţionale de Baschet. CSM Oradea şi-a adjudecat primul sfert al confruntării disputate aseară în Sala Sporturilor cu scorul de 28-16. Până la pauza mare, ecartul oaspeţilor a crescut la 16 puncte, pe fondul unei apărări slabe a alb-negrilor. Sfertul al treilea a fost unul echilibrat, ambele formaţii reuşind să marcheze câte 17 puncte. Actul decisiv nu a mai adus nimic notabil, în condiţiile în care medieşenii nu au avut forţa să încerce măcar o revenire. S-a încheiat cu 93-76 pentru orădeni care şi-au respectat statutul de favoriţi.

Eşec la Sibiu

La sfârşitul săptămânii trecute, Gazul a pierdut partida disputată în deplasare cu CSU Atlasib Sibiu. Formaţia gazdă a început mai bine partida disputată pe teren propriu şi a reuşit să câştige primul sfert cu 30-22. A urmat zece minute în care alb-negrii au făcut legea în Sala Transilvania, au recuperat diferenţa şi au intrat cu 5 puncte avantaj la cabine. Scenariul devenit clasic la Gaz Metan s-a repetat în sfertul al treilea şi a continuat în cel decisiv. Gaziştii nu au mai găsit drumul spre coşul advers, astfel că într-o repriză întreagă au marcat doar 20 puncte, asta în condiţiile în care în primul sfert reuşiseră 22, iar în sfertul al doilea 23 de puncte. Sibienii au câştigat în cele din urmă fără probleme cu 78-65.

Doi jucători noi

Mediașul a transferat, la începutul acestei săptămâni, un jucător sârb şi unul american. Uros Petrovic şi Paul Graham III vor îmbrăca tricoul alb-negrilor până la finalul sezonului şi vor pune umărul în încercarea de a menţine echipa pe prima scenă a baschetului românesc. Uros Petrovic are 25 ani, măsoară 2,06 metri, evoluează pe poziţia 4 şi vine de la formaţia KK Kumanovo din Macedonia. În ceea ce îl priveşte pe Paul Graham III, acesta are 31 de ani, 1,96 metri, poate juca pe poziţiile 2-3 şi a evoluat ultima dată la Steaua Bucureşti. Americanul revine la Gaz Metan, unde a mai evoluat în sezonul 2012-2013. „Scopul meu a fost să vin şi să ajut echipa, să fac tot ce pot pentru asta. Nu pot să spun că se va întâmpla foarte repede, dar eu voi da totul în teren, e obiectivul meu principal“, a promis Graham III.

Întâlnire cu Dinamo

La sfârşitul acestei săptămâni, Gaz Metan va disputa ultima partidă din prima fază a campionatului. Sâmbătă, formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa va primi vizita nou-promovatei Dinamo Bucureşti. Ulterior, gaziştii vor evolua în faza a doua a competiţiei, acolo unde vor avea ca şi adversari pe Dinamo București, Energia Tg. Jiu, Phoenix Galați, Baschet Club Municipal Universitatea Pitești și Baschet Club Timișoara. Partidele se vor dispută în dublă manşă pe terenul fiecărei echipe.
    Trimite prin e-mail