sâmbătă, 20 februarie 2016

Publicat la 2/20/2016 07:00:00 a.m. de Redacţie

În linie dreaptă! Fotbaliştii Gazului Metan s-au întors din Antalya şi se pregătesc la Mediaş

O victorie, două remize şi trei eşecuri este bilanţul partidelor de verificare din Turcia. De marţi, alb-negrii au revenit acasă, iar joi și-au reluat antrenamentele. Azi sunt programate două jocuri amicale, dimineaţa cu Ceahlăul Piatra Neamţ, iar după-amiaza cu Performanţa Ighiu, echipă care evoluează în Liga a III-a. Prima partidă oficială este programată la sfârşitul săptămânii viitoare, atunci când Gaz Metan va juca la Mediaş cu Olimpia Satu Mare.

Autor: Alex PÎNTEA

Lotul echipei Gaz Metan a revenit la începutul acestei săptămâni din Antalya, acolo unde s-a pregătit timp de douăsprezece zile. În această perioadă, pe lângă antrenamente, echipa lui Leo Grozavu a disputat şi şase partide de verificare. Fotbaliştii au primit liber până joi, apoi au revenit la antrenamente.

Bilanţul amicalelor

Prima partidă de verificare s-a încheiat cu înfrângerea la limită, scor 1-0, în faţa cehilor de la Bohemians Praga. În aceeaşi zi, gruparea de pe Târnava Mare a reuşit să învingă Akzhayik Uralsk din Kazahstan cu scorul de 1-0, graţie reuşitei lui Liviu Băjenaru. Cel de-al treilea joc de pregătire din cantonamentul desfăşurat în Antalya s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 cu ocupanta poziţiei a doisprezecea din prima ligă sârbă, FK Novi Pazar. Ulterior, Gaz Metan a pierdut cu scorul de 4-3 partida împotriva campioanei ultimilor doi ani din Turkmenistan, Altyn Asyr. Penultimul amical a consemnat o înfrângere, tot cu scorul de 4-3, în faţa echipei FK Rudar Pljevlja din Muntenegru. Ultimul joc de pregătire s-a disputat duminică, cu Belshina Bobruisk din Belarus. Partida s-a jucat timp de 25 de minute, pentru ca apoi ploaia să o întrerupă la scorul de 1-0 pentru gazişti. Jocul s-a reluat după-amiază şi s-au mai disputat două reprize de câte 30 de minute. S-a pornit de la 0-0 şi s-a încheiat tot la egalitate, 2-2.

Două amicale

Gaz Metan va disputa azi, pe teren propriu, două partide de verificare. Mai întâi, de dimineaţă, începând cu ora 11.00, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni o altă divizionară secundă, Ceahlăul Piatra Neamţ. Ulterior, după-amiază, de la ora 15.00, tehnicianul Leo Grozavu va alinia o altă formulă de echipă în compania Performanţei Ighiu, formaţie din judeţul Alba care evoluează în prezent în Liga a III-a.

Program dificil

Prima partidă oficială din acest sezon pentru Gaz Metan este programată la sfârşitul săptămânii viitoare. Medieşenii vor întâlni pe teren propriu Olimpia Satu-Mare, ocupanta poziţiei a 8-a în clasamentul seriei. Ulterior, gaziştii vor evolua în deplasare cu CSM Râmnicu-Vâlcea, apoi acasă cu FC Braşov şi din nou în deplasare cu FCM Baia Mare.
    Trimite prin e-mail