joi, 11 februarie 2016

Publicat la 2/11/2016 07:22:00 p.m. de Redacţie

Fotbaliștii Gazului, în focurile amicalelor

Alb-negrii au disputat până acum patru jocuri de verificare în Antalya.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Leo Grozavu a înregistrat două înfrângeri, o victorie şi un rezultat de egalitate. Astăzi, gruparea de pe Târnava Mare va întâlni FK Rudar Pljevlja din Muntenegru, iar duminică este programat ultimul amical, cu FC Belshina Bobruisk din Belarus. Lotul echipei va reveni la începutul săptămânii viitoare la Mediaş.

Două într-o zi

Gaz Metan a disputat primele două jocuri amicale în aceeaşi zi. Vinerea trecută, în jurul amiezii, alb-negrii au jucat împotriva formaţiei Bohemians Praga. Meciul s-a încheiat cu victoria la limită a cehilor, scor 1-0, printr-un gol marcat în minutul 87. Tehnicianul Leo Grozavu a folosit formula: Botoşer, Stancu, Rada, Cristea, Neagu, Danci, Iacob, Munteanu, Figliomeni, Alexandru Zaharia şi Staicu. În aceeaşi zi, dar după-amiază, gruparea de pe Târnava Mare a reuşit să învingă Akzhayik Uralsk din Kazahstan cu scorul de 1-0, graţie reuşitei lui Liviu Băjenaru din minutul 57. Formula folosită pentru acest joc a fost Albuţ, Cazan, Cristea, Florean, Zaharia, Petre, Bic, Băjenaru, Niţă, Coşereanu şi Gavra.

Egal şi eşec

Cel de-al treilea joc de pregătire din cantonamentul desfăşurat în Antalya s-a încheiat la egalitate. Duminică după-amiază, Gazul a remizat, scor 1-1, cu ocupanta poziţiei a 12-a din prima ligă sârbă, FK Novi Pazar, formaţie la care evoluează fostul fundaş al alb-negrilor, Jasmin Trtovac. Medieşenii au deschis scorul în minutul 72, prin italianul Cosimo Figliomeni, un gol la care sârbii au reclamat o presupusă poziţie de offside. Rezultatul final a fost unul de egalitate, asta după ce Novi Pazar a înscris şi ea prin John Okoye Ebuka. Luni după-amiază, gruparea de pe Târnava Mare a întâlnit campioana ultimilor doi ani din Turkmenistan, Altyn Asyr. Partida a fost una spectaculoasă, cu şapte goluri marcate. Echipa din Turkmenistan s-a impus cu scorul de 4-3, reușitele gaziştilor fiind marcate de Alexandru Buziuc, Cristian Danci şi Patrick Niţă, un junior aflat deocamdată în probe.
Ultimul joc de verificare pentru alb-negrii va avea loc duminică, iar de această dată adversarul va fi Belshina Bobruisk din Belarus. Lotul echipei se întoarce acasă la începutul săptămânii viitoare.
    Trimite prin e-mail