duminică, 14 februarie 2016

Publicat la 2/14/2016 02:20:00 p.m. de Anonim

Cindrea: „Educaţia începe de la grădiniţă”

La începutul acestei săptămâni, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu au avut loc două runde de întâlniri convocate de Instituţia Prefectului, cu scopul de a fi discutate prevederile Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă.
La eveniment au fost prezenţi prefectul Ovidiu Sitterli, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Nicolae Florescu, directorul Administraţiei Fiscale Judeţene Sibiu, Gheorghe Bârză, inspectorul şcolar general adjunct, consilierul judeţean Petre Duca, Elena Mocăniţă, director de programe Asociaţia OvidiuRo, alături de primari, asistenţi sociali, directori de grădiniţe din fiecare localitate.
„Considerăm extrem de importantă această lege, prin care se asigură accesul la educaţie de la vârste fragede de grădiniţă pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, în special cele de etnie romă. Apreciem că această informare, organizată cu sprijinul Asociaţiei OvidiuRo, este foarte importantă pentru aplicarea cât mai grabnică a măsurilor legislative care încurajează copiii să urmeze învăţământul preşcolar, iar pe părinţi să îi ducă la grădiniţe. Este obligaţia noastră, a tuturor, să conştientizăm aceste familii defavorizate că educaţia începe de la grădiniţă, unde sunt stimulate capacităţile intelectuale şi fizice ale copiilor. Judeţul Sibiu este un exemplu privind eficienţa acestui proiect, care s-a derulat în mai multe comunităţi rurale, precum Alţîna, Brateiu, Roşia, Târnava şi Vurpăr”, s-a adresat Cindrea celor prezenţi.
Legea 248/2015 prevede ca familiile defavorizate cu mai puţin de 284 lei lunar venituri lunare pe membru de familie să primească tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru fiecare copil preşcolar, cu condiţia ca aceştia să meargă zilnic la grădiniţă. Tichetele sunt destinate doar pentru cumpărarea de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.
Înscrierea în programul „Fiecare Copil în Grădiniță" este permanentă, pentru a permite familiilor să beneficieze de facilități și după începerea anului școlar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență. Stimulentele vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezență completat de educatori.
    Trimite prin e-mail