marți, 9 februarie 2016

Publicat la 2/09/2016 12:34:00 p.m. de Anonim

Cereri pentru ajutoare de la UE


Medieşenii care au venituri de până la 450 de lei pe lună vor primi şi anul acesta ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate”. 


Autor: Alex PÎNTEA

Astfel, şomerii neindemnizaţi, pensionarii cu pensii sub 450 de lei, dar şi persoanele cu handicap grav şi accentuat pot beneficia de ajutoare constând în alimente.
Distribuirea pachetelor se va face de către Direcţia de Asistenţă Socială, care a început deja preluarea cererilor. „Este vorba de persoanele care nu sunt beneficiare de venit minim garantat, alocaţie pentru susţinerea familiei, nu sunt şomeri îndemnizaţi sau cu indemnizaţii de maxim 450 de lei, respectiv pensionari din sistemul public de pensii cu venituri sub 450 de lei lunar, ori persoane cu handicap grav şi accentuat. Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş va prelua, în perioada 2-16 februarie, cereri de la persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 de lei/lună/persoană”, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. Beneficiarii ajutoarelor trebuie să meargă la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, de la fosta unitate militară de aviaţie, să completeze o cerere-tip şi să aducă acte doveditoare cu privire la venituri. Persoanele care vor depune cereri vor fi înscrise pe listele beneficiarilor de alimente şi li se vor întocmi anchete sociale care să confirme veridicitatea informaţiilor furnizate la solicitare.
    Trimite prin e-mail