duminică, 21 februarie 2016

Publicat la 2/21/2016 01:04:00 p.m. de Redacţie

Axente Sever atrage încă un investitor. În comună se creionează trei zone industriale


Încă 200 de locuri de muncă vor fi create în comuna Axente Sever, printr-o investiție a unei companii germane.

Autor: Aurelian LUNGU

Primăria din Axente Sever, condusă de liberalul Marius Grecu, își confirmă renumele de administrație prietenoasă cu investitorii, o strategie cu multe beneficii pe termen lung pentru mediul socio-economic local. Pe lângă afacerile existente deja în comună, în viitorul apropiat se va concretiza o nouă investiție strategică. „Compania automotive germană CiS, specializată în producția de cabluri, va deschide o fabrică de drumul Blajului, pe DN 14B. Tăierea panglicii ar putea avea loc la sfârșitul lunii martie, cel târziu până la Paști. În final, este prevăzut să aibă 200 de angajați“, a anunțat primarul Marius Grecu.

Angajator bun

CiS electronic GmbH a fost înființată în 1975. „CiS se numără printre cei mai buni angajatori din lume. Folosind ca referință locația noastră din Republica Cehă, în 2012, auditorul Intertek a certificat că securitatea în muncă, salariile și programul de lucru, sănătatea și siguranța, ca și sistemul de management și gestionarea problemelor de mediu se situează mult peste media globală. Pe lângă aceste bune condiții, CiS oferă și provocările specifice unui lider în calitate pe piețe dificile. Tehnologia inovativă, calitatea până în cele mai mici detalii și fiabilitatea recunoscută sunt stâlpii succesului nostru. Pe lângă calificare tehnică și implicare, punem preț în mod special pe integritate. În sectorul tehnologic, în administrație, la vânzări sau în producție, CiS oferă angajaților libertatea de a se dezvolta într-o companie inovativă și le oferă tot sprijinul cu măsuri personalizate pentru dezvoltare și training“, arată reprezentanții companiei.

Aproape fără asistați social

Comuna se bucură de investitori serioși, iar administrația locală îi sprijină pe cât posibil. „Încercăm, prin aducerea acestei firme, să creăm trei zone industriale: la Axente Sever, platforma de la Agârbiciu, unde sunt olandezii cu fabrica de miere și nemții, și firma de lemn de la Agârbiciu, care este foarte bună. Investițiile creează locuri de muncă, iar asta se vede în bunăstarea comunității. În ultimii ani am reușit să reducem foarte mult povara zonei sociale. Având destule locuri de muncă în comună, numărul asistaților social este foarte mic, de ordinul a doar 35-40 de dosare“, se mândrește edilul din Axente Sever.
    Trimite prin e-mail