vineri, 26 februarie 2016

Publicat la 2/26/2016 09:42:00 p.m. de Redacţie

Asfalt pentru Calvaser, dar și în Șeica Mare


Infrastructura rutieră din satul Calvaser va ajunge, în curând, la nivelul celei din centrul de comună, potrivit primarului Nicolae Șușa.


Autor: Aurelian LUNGU

Edilul a anunțat că, în 2016, prioritatea sa principală rămâne modernizarea străzilor din Șeica Mare și Calvaser. Potrivit acestuia, în Calvaser sunt finalizate patru străzi și urmează încă trei, iar la Șeica Mare au mai rămas de turnat aproximativ 1,2 km de asfalt, pentru a acoperi toate arterele. „Anul acesta terminăm în proporție de 90 la sută străzile din Șeica Mare și Calvaser. Aducem și Calvaserul aproape de 100 la sută, la nivelul care se regăsește și în Șeica Mare, având în vedere că acum este undeva la jumătate. Investițiile le facem din veniturile de la bugetul local. Cu tot cu Calvaserul, ajungem la 30 de străzi, din care 26 cu fonduri proprii și patru cu fonduri europene, realizate în ultimii ani. Anul trecut am avut noroc de proiectul european, prin GAL Microregiunea Hârtibaciu, din care am reușit să facem patru străzi în Șeica Mare, iar restul, din bugetul local. Sunt bani suficienți dacă îi drămuim așa cum trebuie“, consideră gospodarul comunei (foto).
Investițiile din satul Calvaser răspund doleanțelor multor locuitori, care au solicitat administrației locale să se preocupe și pentru infrastructura de aici. „Iată că am reușit să facem și drumul comunal dinspre Șeica spre Calvaser și câteva străzi dimprejur. Tot la Calvaser, am reabilitat exteriorul căminului cultural, am realizat instalația de încălzire, cu centrală termică cu două cazane, și l-am dotat cu scaune noi“, a detaliat Nicolae Șușa.

Planificare până în 2018

Șușa a adăugat că șantiere stradale vor fi deschise, la anul, în satele Boarta și Ștenea, apoi Buia și Petiș urmează în 2018.
    Trimite prin e-mail