vineri, 22 ianuarie 2016

Publicat la 1/22/2016 11:57:00 a.m. de Anonim

Proiect de educaţie financiară

Pe parcursul anului trecut, peste 1.500 de copii, seniori și bibliotecari au beneficiat de concursuri, sesiuni de informare și cursuri de educație  financiară în cadrul proiectului „ABC-ul educației financiare“. 


Autor: Alex PÎNTEA

Acesta a fost derulat la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“, cu sprijinul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România şi Generali Asigurări. Proiectul va continua şi anul acesta la Mediaş şi se va lucra, din această săptămână, în principal cu elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială nr. 4 şi Şcoala Gimnazială „Constantin Ioan Motaş“.

Învățare prin joc

Copiii vor învăța ce este un buget și vor participa la jocuri interactive axate pe dezvoltarea creativității și a comunicării, precum și la organizarea unui târg de vânzări cu produse lucrate de ei, stabilit pentru data de 1 iunie. „Avem în plan să pregătim o piesă de teatru și să organizăm concursul «Micul antreprenor». Elevii se pot înscrie încă din luna martie. Va fi o bătălie a celor mai bune idei și un concurs între cele două școli. Elevii vor participa și la cursurile despre buget și cheltuieli, iar la finalul anului, va fi desemnat «Micul antreprenor»“, spune Antonela Sofia Barbu, manager al proiectului. „ABC-ul educaţiei financiare“ va avea ca finalitate realizarea unei broşuri în care vor fi cuprinse sfaturi și informații despre bani şi vor fi surprinse prin imagini cele mai interesante momente petrecute alături de copii.
    Trimite prin e-mail