vineri, 22 ianuarie 2016

Publicat la 1/22/2016 12:14:00 p.m. de Anonim

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaș a pierdut prima partidă oficială din acest an



Formaţia lui Mihai Popa şi Dan Popa a fost învinsă de Sport Club Municipal Universitatea Craiova cu scorul de 77-91. 


Autor: Alex PÎNTEA

Ca şi în alte partide, alb-negrii au avut mari probleme de finalizare în sfertul al treilea, acolo unde s-a şi scris soarta jocului. La sfârşitul acestei săptămâni, Gaz Metan va întâlni în deplasare nou-promovata Club Sportiv Phoenix Galaţi.

O nouă cădere 

Primul sfert al confruntării disputate la sfârşitul săptămânii trecute în Sala Sporturilor a fost unul echilibrat, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, scor 18-18. Echilibrul s-a menţinut şi în următoarele zece minute, astfel că formaţia gazdă a intrat cu avantaj de un punct la cabine. Sfertul al treilea s-a dovedit a fi din nou decisiv pentru soarta partidei. Ca şi în alte jocuri, gaziştii au avut o cădere inexplicabilă, iar de această dată într-un interval de doar trei minute au primit 17 puncte fără să marcheze vreunul. De la 41-42, s-a făcut 41-59, iar Gaz Metan nu a mai avut apoi forţa de a reveni şi a bifat o nouă înfrângere în campionat. Aliaksandr Pushtavar a încheiat meciul cu 23 puncte, Vaidotas Peciukas a avut 21 puncte, iar Ionuţ Drăguşin care a redebutat pentru Mediaş a reuşit un double-double cu 12 puncte şi 10 recuperări.

Critici pentru jucători

La finalul partidei pierdute în faţa Craiovei, tehnicianul alb-negrilor nu îşi putea explica momentul de cădere din sfertul al treilea. Mihai Popa şi-a criticat jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o în teren. „Din păcate, am luptat doar două sferturi, în sfertul trei am avut o cădere, după părerea mea, inexplicabilă. În primul rând, am căzut din punct de vedere psihic. Nu înțeleg atitudinea unor jucători, nu contează că adversarul are 10-15 puncte, dacă nu luptăm până la capăt nu o să putem câștiga nici un meci. Din păcate, și procentajele la 3 puncte au fost foarte slabe, ei au avut procentaj foarte bun și au putut să aibă acest joc mai bun. Nici jucătorii nu își explică aceste momente în care își pierd luciditatea. Din păcate, nivelul de pregătire tehnico-tactic individual, la unii jucători, cu mari lacune, își spune cuvântul în aceste momente grele, unde experiența este foarte importantă. Luciditatea trebuie să fie păstrată pe întreg parcursul meciului“, a declarat tehnicianul Mihai Popa.
    Trimite prin e-mail