vineri, 15 ianuarie 2016

Publicat la 1/15/2016 11:45:00 a.m. de Redacţie

Contribuabilii conștiincioși, premiați cu 5 %


De la începutul acestei săptămâni, la Mediaș se pot plăti impozitele pe anul în curs.


Autor: Alex PÎNTEA

Medieşenii care îşi vor achita integral impozitele şi taxele locale până la sfârşitul primului trimestru al anului în curs vor beneficia, ca de obicei, de o bonificaţie. Astfel, toţi contribuabilii care vor plăti până în data de 31 martie vor avea parte de o reducere de 5 procente la impozitul pe teren şi clădiri. „Pentru anul 2016, bonificaţia stabilită prin hotărârea Consiliului Local, este de 5 la sută pentru persoanele care îşi achită integral taxele și impozitele până la data de 31 martie“, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
Luni, în jurul amiezii, Direcţia Fiscală Locală a început să încaseze de la contribuabili taxele şi impozitele locale aferente anului 2016. Medieşenii care îşi vor achita integral datoriile către bugetul local până în data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 5% la impozitul pe teren şi clădiri.

Sistem deblocat

După ce, pe tot parcursul săptămânii trecute, la ghişee s-au încasat doar amenzi, abia luni sistemul de plată al taxelor şi impozitelor a fost deblocat. Astfel, medieşenii, persoane fizice şi juridice, îşi pot achita datoriile către bugetul local zilnic la ghişeele din cadrul Primăriei. „Direcţia Fiscală Locală Mediaş a început din 11 ianuarie, încasarea taxelor şi a impozitelor la casieriile din cadrul Primăriei. Astfel, medieşenii îşi pot plăti zilnic datoriile fiscale după următorul program: luni, miercuri şi joi între orele 8.00 și 16.30, marţi în intervalul orar 8.00-18.00 şi vineri între orele 8.00 și 12.30“, informează Făgădar.

Dări mai mici

Anul acesta, contribuabilii din municipiul de pe Târnava Mare vor plăti ceva mai puţin comparativ cu anul anterior. Consiliul Local Mediaş a votat în luna noiembrie 2015 un proiect de hotărâre cu privire la nivelul impozitelor şi taxelor locale şi au decis să meargă pe respectarea prevederilor minime din noul Cod Fiscal. Astfel, impozitele vor scădea uşor atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice. Singura taxă care va creşte anul acesta este cea de salubritate. Aleşii locali au votat o majorare cu 10%, care înseamnă în medie mai mult cu 15-20 de lei pentru un contribuabil. Explicaţia acestei creşteri ţine de faptul că de anul acesta a intrat în vigoare o taxă de depozitare a deşeurilor la depozit impusă de Ministerul Mediului, pe care operatorul de salubritate ECO-SAL va fi obligat să o plătească în plus.
    Trimite prin e-mail