miercuri, 27 ianuarie 2016

Publicat la 1/27/2016 12:31:00 p.m. de Anonim

Burse pentru peste 1.300 de elevi din Mediaș



Elevii medieșeni din ciclul primar, gimnazial şi liceal vor beneficia şi anul acesta de burse din partea municipalității.

Acestea sunt acordate ca o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură. În total, anul acesta vor beneficia de burse un număr total de 1.323 elevi de la unităţile de învăţământ din oraş. Suma totală alocată în bugetul local pentru acordarea acestora depăşeşte 41.000 de lei. „Bursele de care pot beneficia elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat sunt burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. Astfel, la ciclurile primar, gimnazial şi liceal vor fi acordate 1.078 de burse sociale, fiecare în valoare de 30 de lei, 122 de burse de studiu în valoare de 35 de lei/elev, 92 de burse de merit în valoare de 40 de lei fiecare şi 25 de burse de performanţă în valoare de 50 de lei/bursa. De precizat că un elev poate aplica pentru un singur tip de bursă“, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea cuantumului şi numărului burselor elevilor din învăţământul preuniversitar a fost aprobat de către Consiliul Local Mediaş în şedinţa ordinară din luna ianuarie, desfăşurată la începutul acestei săptămâni. (A.P.) 
    Trimite prin e-mail