vineri, 22 ianuarie 2016

Publicat la 1/22/2016 02:23:00 p.m. de Anonim

2016 este cel de-al nouălea an al proiectului „BuniNet - Bunicii învață pe internet“ la Mediaș


Proiectului „BuniNet - Bunicii învaţă pe internet“ continuă şi anul acesta la Mediaş. De luna viitoare, la sediul Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth“ vor demara patru cursuri noi destinate vârstnicilor. Acestea sunt gratuite, iar pentru a putea participa este nevoie doar ca doritorii să îşi facă o fişă electronică la bibliotecă până la sfârşitul lunii în curs.


Autor: Alex PÎNTEA

Se împlinesc nouă ani de zile de când la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ sunt organizate cursuri dedicate seniorilor în cadrul proiectului „BuniNet - Bunicii învață pe internet“. Până acum au fost instruite peste 1.000 de persoane, care au venit în cadrul Departamentului CIP - Biblionet pentru a participa atât la cursuri și la sesiunile de informare, cât și la alte activități dedicate seniorilor. 

Lucian COSTEA | director Direcția pentru Cultură: „În fiecare an au fost introduse cursuri noi, iar de anul acesta, seniorii vor avea şi un cerc de călătorii, în care vor fi prezentări video ale destinațiilor de vacanță, întâlniri cu reprezentanți ai agențiilor de turism și oferte pentru persoanele aflate în pensie. Nu vor lipsi expozițiile de fotografii realizate de seniori în timpul călătoriilor pe care le-au organizat și nici împrumutul de cărți pentru vacanță, pliante și informațiile despre cum să găsești destinația potrivită.“

Cursuri noi

În cadrul cursurilor găzduite de bibliotecă, vârstnicii au învăţat să caute informaţii pe internet, să realizeze prezentări şi chiar filme. Concret, ei au beneficiat de cursuri de mesagerie electronică, fotografie, Skype, Microsoft Publisher, au învăţat ABC-ul Facebook-ului, dar şi cum să îşi realizeze propriul blog.  De anul acesta, organizatorii le-au pregătit şi o serie întreagă de surprize. Pe lângă navigarea pe internet, vârstnicii vor putea participa şi la patru cursuri noi. „Pregătim la CIP – Biblionet patru cursuri noi pentru Bunineţi. Două dintre cursurile din acest an sunt axate în special pe socializare și petrecerea timpului liber. Este vorba de cursul de dans şi cel de handmade - terapie pentru seniori. Celelalte două cursuri sunt unul de învățare a limbii engleze pentru începători, respectiv «Caietul de rețete în Word». Acesta  sunt organizate în urma solicitărilor seniorilor și a nevoilor lor.  Voi lucra împreună cu voluntarii la suportul de curs și sper să îi implic în acest an și pe ei, pentru a le oferi posibilitatea să-și dezvolte capacitatea de comunicare și de lucru cu persoane adulte“, a explicat Antonela Sofia Barbu, managerul proiectului. 



Condiţii de participare

Pentru a putea lua parte la aceste cursuri, persoanele interesate trebuie să se încrie la Biblioteca Municipală până la sfârşitul lunii în curs şi să îşi facă o fişă electronică. Cursurile vor începe în data de 1 februarie şi se vor desfășura în fiecare lună, timp de o săptămână. „Ordinea de predare a cursurilor se va face în funcție de numărul de persoane interesate. Fiecare grupă va fi formată din zece seniori, iar sesiunile de curs este adaptat nevoilor cursanților. Astfel, ei pot opta pentru programul  desfășurat între orele 10.00 și 12.00 sau pentru cel desfășurat între orele 13.00 și 15.00“, completează Barbu.
    Trimite prin e-mail