vineri, 4 decembrie 2015

Publicat la 12/04/2015 12:55:00 p.m. de Redacţie

Şcoala Gimnazială nr. 7 derulează un proiect inedit


35 de elevi medieșeni pregătesc o acțiune caritabilă.

Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul lunii octombrie s-a înfiinţat în cadrul unităţii de învăţământ din cartierul Gura-Câmpului, Clubul IMPACT „Îngeraşii Năzdrăvani“. Acesta este format din circa 35 de elevi, coordonaţi de profesorii Dan Moldovan, Iulia Şerban şi Mihaela Cătană. Clubul derulează în prezent proiectul „Bucuria Darului“, realizat cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi, ca parte a proiectului „IMPACT - model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”. De asemenea, în data de 17 decembrie, va organiza şi un bazar de Crăciun.

De la elevi pentru elevi

În cadrul proiectului „Bucuria Darului“ se desfășoară o campanie care constă în strângerea de jocuri, jucării, cărți pentru copii şi puzzle-uri. În urma acestei campanii, membrii clubului, coordonați de liderii profesori vor amenaja o sală din cadrul școlii, un spaţiu de joacă şi de relaxare pentru copiii claselor pregătitoare și copiii din programul „Școală după școală”. „Prin crearea acestei săli, copiii vor putea comunica mai bine între ei, se vor implica cu plăcere în activităţile extraşcolare, şcoala devenind astfel mai atractivă. Pe de altă parte, membrii clubului vor desfășura ateliere de educație nonformală cu aceștia sau diverse activități recreative precum ateliere de pictură, oră de poveste şi altele. Echipa de proiect s-a bucurat de un real sprijin din partea conducerii școlii și al cadrelor didactice şi speră ca cel mai mare partener, sponsor și donator, să fie însăşi comunitatea orașului Mediaș“, spune profesorul Dan Moldovan.

Târg de Crăciun

Clubul IMPACT „Îngeraşii Năzdrăvani“ va organiza în data de 17 decembrie, în curtea şcolii, evenimentul „Târgul de Crăciun”. Prin intermediul acestuia, membrii clubului își propun să obţină o sumă de bani necesară pentru achiziționarea de jocuri educative, jucării și cărți pentru copii. Grupul țintă al acestei campanii este comunitatea cartierului Gura-Câmpului, în special membrii familiilor copiilor din școală. „Pe lângă elevii Clubului IMPACT, în această activitate vor participa toţi elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr. 7, părinţii acestora şi comunitatea locală. Modalitatea de obținere a fondurilor va fi prin vânzarea directă de produse specifice Crăciunului: ornamente şi felicitări de Crăciun, prăjituri, turtă dulce, ceaiuri, ciocolată caldă şi altele. Toate aceste produse vor fi comercializate la standurile amenajate de fiecare clasă în parte“, a adăugat Moldovan.
    Trimite prin e-mail