luni, 16 noiembrie 2015

Publicat la 11/16/2015 12:22:00 p.m. de Redacţie

Municipalitatea a demarat pregătirile pentru sărbătorile de iarnă


Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă prinde contur în municipiul de pe Târnava Mare. Deja, municipalitatea a început pregătirile. Societatea Luxten a montat o parte dintre instalaţiile de lumini şi figurinele specifice Crăciunului. În Piaţa Corneliu Coposu va funcţiona şi anul acesta un patinoar artificial. De asemenea, pe lângă bradul din faţa Primăriei Mediaş, vor mai fi instalaţi alţi patru brazi în cartierele municipiului şi în satul aparţinător Ighişul Nou.


Autor: Alex PÎNTEA

Figurine de diferite mărimi şi culori, plase luminoase şi o mulţime de alte surprize vor împodobi oraşul în perioada sărbătorilor de iarnă. Acestea vor fi montate până în preajma Zilei Naţionale a României. „Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipiul Mediaş va fi împodobit cu instalaţii, ghirlande şi alte obiecte decorative specifice Crăciunului. Astfel, toţi locuitorii municipiului Mediaş se vor putea bucura de un iluminat ornamental-festiv deosebit şi diversificat“, promite primarul Teodor Neamţu.

A început montarea

Firma care se ocupă cu iluminatul public în municipiul Mediaş, a demarat împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. Iluminatul ornamental va fi finalizat până la începutul lunii decembrie. Ca şi anul trecut. pe lângă bradul de Crăciun din Piaţa Primăriei Mediaş vor fi amenajaţi încă patru în principalele cartiere ale oraşului. dar şi în satul aparţinător Ighişul Nou. „Bradul de Crăciun amplasat în Piaţa Corneliu Coposu va fi şi anul acesta pe schelet metalic cu reţea de LED-uri albastre. Acest brad are o înălțime de 18 metri, iar el va fi amplasat pe platoul din fața primăriei la sfârșitul acestei luni, urmând ca aprinderea oficială să aibă loc în data de 4 decembrie. În rest, vor fi amplasați patru brazi clasici, cu o înălțime de minim 5 metri a coroanei, în cartierele principale ale orașului, dar și în satul aparținător Ighișul Nou”, mai spune Neamţu. 


Patinoar în Piaţa Primăriei

Iubitorii patinajului din municipiul Mediaş vor avea parte şi în această iarnă de o surpriză plăcută. Municipalitatea va amenaja din nou în Piaţa Corneliu Coposu un patinoar cu gheaţă artificială. Acesta se va deschide oficial la începutul lunii decembrie. Patinoarul artificial va fi amenajat pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Acesta va funcţiona indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalaţii care va produce gheaţă artificială, şi care va permite folosirea acestuia chiar şi la temperaturi pozitive, de până la 20 de grade Celsius. Patinoarul va fi amenajat pentru al şaselea an consecutiv la Mediaş.

Premii pentru olimpici

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, acordă o serie de premii elevilor care au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale şi internaţionale desfăşurate în perioada noiembrie 2014-noiembrie 2015. Pentru a putea face acest lucru, au fost solicitate unităţilor de învăţământ să trimită pentru fiecare caz în parte listele cu elevii cu rezultate deosebite. Termenul limită este jumătatea lunii noiembrie. Elevii vor fi premiaţi în data de 4 decembrie, în cadrul unei manifestări festive care se va desfăşura la sediul Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail