joi, 15 octombrie 2015

Publicat la 10/15/2015 11:51:00 a.m. de Anonim

La standarde germane! Hornbach a investit 12 milioane de euro pentru noul magazin din Sibiu | FOTO


Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a inaugurat cel de-al șaselea magazin al reţelei, la Sibiu, pe Calea Șurii Mari nr. 37.


Autor: Cosmin PAL

La festivitatea de tăiere a panglicii au participat și Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, și Judith Urban, consulul Germaniei la Sibiu. „Investiţia totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare, până în acest moment, locaţia a fost renovată, remodelată şi extinsă, pentru a ajunge la standardele cu care Hornbach şi-a obişnuit clienţii”, a declarat Mugurel - Horia Rusu, directorul general al Hornbach România. Reprezentantul companiei a subliniat că a fost aleasă această locaţie deoarece oferea avantajul de inaugurare într-un timp scurt, într-o zonă cu potenţial comercial ridicat. În plus, poziţia noului magazin este avantajoasă din punct de vedere al traficului, aflându-se pe artera nordică a oraşului, în direcţia Mediaş, aproape de punctul de intrare pe autostradă.


Ai de unde alege

Magazinul din Sibiu are o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi şi este împărţit în trei zone distincte. Astfel, pe 7.600 mp se întinde zona de materiale de construcţii şi amenajări, în timp ce produsele de grădină și zoo ocupă o suprafaţă de 2.700 mp.  În plus, noua locaţie dispune de o zonă specială de ridicare a materialelor de construcţii, separat de magazin. Magazinul a fost deschis în 14 octombrie şi va avea program de luni până sâmbătă, de la 8 la 21 şi duminică, de la 8 la 19. În ceea ce priveşte zona de ridicare a materialelor de construcţii, programul este de luni până sâmbătă, între 7 şi 21, iar duminica în intervalul 8 - 19. Potrivit unui studiu realizat în acest an, magazinele Hornbach se află pe prima poziţie în preferinţele clienţilor atunci când vine vorba de sortiment, raport calitate - preţ, produse calitative şi, mai ales, consiliere profesională.


Prețuri mereu mici

Hornbach a angajat pentru noul magazin 100 de persoane ce au beneficiat de programe speciale de şcolarizare, pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor clienţilor. „Suntem de părere că sibienii vor veni la Hornbach deoarece aici pot găsi un sortiment de o calitate ridicată, alături de o consiliere profesională din partea specialiştilor noştri. În plus, strategia preţurilor mereu mici face din Hornbach un partener stabil pentru clienţi, aceştia găsind la noi tot ceea ce îşi doresc pentru casă şi grădină”, a apreciat șeful Hornbach România. 


România, o piaţă importantă 

Sibiul este cea de-a treia locaţie din afara Capitalei în care Hornbach a decis să se extindă, după Braşov şi Timişoara. Deschiderea noului magazin din Sibiu confirmă că România este o piaţă importantă pentru grupul Hornbach. „Noi ne considerăm aici ca fiind o companie românească. În toate ţările în care suntem activi, plătim impozite, angajăm aproape numai personal local şi achiziţionăm mărfurile de la furnizorii naţionali corespunzători, mărfuri pe care le distribuim şi în celelalte ţări în care avem magazine”, a menționat Wolfger Ketzler, membru al Consiliului de Administraţie Hornbach Baumarkt AG.

Wolfger Ketzler, membru al Consiliului de Administraţie Hornbach Baumarkt AG

Peste 130 de ani de istorie

Fondată în anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de cinci generații. Odată cu deschiderea magazinului din Sibiu, concernul deține 152 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în nouă țări europene.

Mugurel Horia Rusu, director general Hornbach România
    Trimite prin e-mail