vineri, 9 octombrie 2015

Publicat la 10/09/2015 06:46:00 p.m. de Anonim

Familiile fără posibilități materiale vor beneficia şi în această iarnă de ajutoare pentru încălzirea locuinței


Săptămâna viitoare începe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei în sezonul rece 2015-2016. Medieşenii pot depune cereri în perioada 13 octombrie-13 noiembrie. 


Autor: Alex PÎNTEA

La nivelul municipiului au fost amenajate trei puncte de lucru, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, în cartierul Vitrometan, respectiv în Gura-Câmpului. De la începutul săptămânii viitoare, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş va începe distribuirea către populaţie a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor. Acestea pot fi ridicate zilnic. „Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 615 lei vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei”, spune Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Puncte de lucru

Beneficiarii vor încasa subvenţii în perioada noiembrie 2015 - martie 2016. Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială a decis să deschidă pe raza municipiului mai multe puncte de lucru. Astfel, medieşenii pot ridica şi depune cereri de luni până vineri, în intervalul orar 9-13, de la Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan, respectiv de la punctul de lucru pentru plata taxelor şi a impozitelor de la sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 din cartierul Gura-Câmpului. De asemenea, cereri se primesc de luni până vineri în intervalul orar 8-13 şi la sediul Direcţiei, situat pe str. Aurel Vlaicu, în incinta fostei şcoli de aviaţie.

Aceleaşi plafoane

Plafoanele de venit la ajutoarele pentru încăkzire nu s-au modificat faţă de anul trecut. Astfel, din 1 ianuarie 2008, plafonul a crescut ca urmare a unei hotărâri a Guvernului României, de la 500 la 615 lei. Valoarea maximă a venitului până la care se acordă ajutoare este stabilită anual de Executiv. „De aceste subvenţii pot beneficia persoanele care folosesc încălzirea cu gaze naturale cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pe membru de familie, valoarea plafonului fiind cuprinsă între 20 și 262 lei. De asemenea, beneficiază de ajutoare de încălzire a locuinţei şi persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibil petrolieri, dar şi cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică”, a detaliat Făgădar.

Acte necesare

La depunerea cererii pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, medieşenii trebuie să prezinte o serie de acte. Astfel, ei trebuie să predea fotocopii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, precum şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau alte documente care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit, este necesară o declaraţie pe propria răspundere.
    Trimite prin e-mail