sâmbătă, 10 octombrie 2015

Publicat la 10/10/2015 09:25:00 p.m. de Anonim

Dumbrăveni: sărbătoarea toamnei în imagini | FOTO


Prima ediţie a Pârgului - Târgul livezilor tradiţionale din Transilvania a avut loc duminica trecută, la Dumbrăveni.


Autor: Alex PÎNTEA


Evenimentul dedicat celor care muncesc pământul a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, derulat de către Asociația Educațional-Ecologică Ecotransilvania din Sighișoara.

Târgul de la Dumbrăveni a continuat sub o nouă denumire o acţiune de tradiţie dedicată roadelor toamnei, care se organizează de mai mulţi ani la Dumbrăveni.

„Ne-am gândit că, după o muncă de un an de zile a celor care lucrează pământul şi cresc animale, merită să aibă o zi a lor în care să se bucure, să îşi savureze succesul şi să prindă oarecum puteri să înceapă un nou an agricol. A fost un eveniment care s-a desfăşurat prima oară anul acesta într-o colaborare cu Asociația Educațional - Ecologică Ecotransilvania”, a precizat Georgeta Irimie, primarul oraşului.

Programul artistic a fost asigurat de Grupul „Cununa Târnavelor” Dumbrăveni și Ansamblul „Jucătorii” Chirpăr, soliștii Mircea Marcoș, Emilia Munteanu, Luminița Dejan, Doina și Nicu Pintea, Coralia Costea, Andrei Stanciu, Cristina Ciotloș, Ștefania Sas și Diana Păcurar, precum și de invitatul special Dinu Iancu Sălăjanu.

Manifestările de la Dumbrăveni au fost circumscrise proiectului intitulat „Conservarea livezilor extensive şi a soiurilor pomicole locale - elemente cheie ale peisajului tradiţional din Transilvania”.

    Trimite prin e-mail