joi, 24 septembrie 2015

Publicat la 9/24/2015 09:48:00 p.m. de Redacţie

Terenuri pentru tineri: cinci pe un loc


Aproape 100 de familii tinere au solicitat Primăriei Mediaş terenuri cu titlu gratuit pentru construcţia de locuinţe. Cererea depășește de aproape cinci ori posibilitățile municipalității în acest moment.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea deține, deocamdată, doar 21 de loturi, din care majoritatea se află pe strada Daniel Thellmann și câteva pe Barajului. Acestea vor fi împărţite în urma departajării făcute de către comisia locală de aplicare a Legii 15/2003. „Primăria Mediaș are, în prezent, de 21 de loturi disponibile pentru construirea de locuințe pentru tineri, 16 pe strada Daniel Thellmann și cinci pe strada Barajului. În momentul de față, pe lista de aşteptare sunt 98 de persoane. Până la data de 15 septembrie, solicitanții trebuiau să aducă completări la dosar, pentru ca, apoi, acestea să fie supuse spre analiză comisiei locale de aplicare a Legii 15/2003, dar şi Consiliului Local”, a explicat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Condiții

Pentru a primi terenurile gratuite, tinerii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. „Condiţiile obligatorii prevăzute de Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală prevăd ca solicitanţii să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, să nu mai fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în ale localităţi. De asemenea, cel puțin unul din soți trebuie să aibă domiciliul și locul de muncă în municipiul Mediaș la data depunerii cererii, precum și la data primirii terenului”, a mai adăugat Făgădar. În prezent, dintre cele 42 de loturi oferite tinerilor în anii anteriori, 26 sunt fie în stadiul de construcție, fie în stadiul de finalizare a proiectului tehnic.
    Trimite prin e-mail