joi, 24 septembrie 2015

Publicat la 9/24/2015 09:33:00 p.m. de Redacţie

Străzi din Șeica Mare, modernizate cu bani europeni | FOTO


Săptămâna viitoare, la Șeica Mare se vor încheia lucrările de reabilitare și asfaltare a patru drumuri comunale.

Investiția valorează aproape 125.000 de euro și este posibilă cu fonduri europene nerambursabile, atrase printr-un proiect depus pe GAL Microregiunea Hârtibaciu.

Lucrare de calitate

Cele patru străzi măsoară, în total, aproximativ 1,2 km. Contractul a fost încredințat unei firme din Orlat, iar în ultimele două luni și jumătate s-a lucrat intens. Acum, investiția se apropie de finalizare. „Am primit aproximativ 120.000 de euro pe proiect, la care s-a adăugat cofinanțarea noastră. Din cheltuielile neeligibile am considerat foarte necesar să amenajăm și șanțurile. Este vorba despre o zonă mlăștinoasă, unde se acumulează apa și nu puteam proceda altfel. Dacă nu făceam șanțuri, orice asfalt am fi turnat n-ar fi rezistat. Așa că străzile au și rigole carosabile. S-a lucrat ca la carte, respectând toate normele în domeniu, cu excavație de 60 cm, umplutură, strat asfaltic gros de 10 cm - din care 6 cm de binder și 4 cm de uzură. Deși a fost o investiție mare, uneori greu de gestionat, eu sunt mulțumit de rezultat; este unul de calitate“, este de părere Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare.


17 străzi în doi ani

După finalizarea acestor patru străzi, Șușa și-a propus modernizarea altor patru până la sfârșitul anului 2015, cu finanțare asigurată din bugetul local. „Astfel, vom ajunge la un total de 17 străzi reabilitate și modernizate numai în ultimii doi ani în Șeica Mare și Calvaser. Urmează să rezolvăm și trotuarele, apoi continuăm cu șantierele în satul Buia“, a promis edilul comunei. (A.L.)


    Trimite prin e-mail