marți, 1 septembrie 2015

Publicat la 9/01/2015 03:36:00 p.m. de Redacţie

Concert „Classical Crossover” cu Anca Boieru | INTERVIU VIDEO

Asociația Culturală „Mediașul Nostru” îi invită pe medieșeni la un concert special. “Sunt onorată să cânt pentru medieșeni”, mărturisește artista.

Vineri, 4 septembrie, la Joben Club and Lounge va avea loc concertul „Classical Crossover”, susținut de soprana Anca Boieru. Evenimentul este programat la ora 20.00, iar prețul biletului de intrare este de 10 lei. Fondurile strânse cu această ocazie vor fi folosite pentru viitoare proiecte culturale medieșene.




Anca Boieru s-a născut la Mediaș, dar momentan locuiește în Canada. În perioada 2008-2015, Anca a susținut peste 60 de concerte, majoritatea în Canada, abordând stilul classical cross-over; a cântat alături de cei de la Compact, Poesis și de Mircea Vintilă, cu care a rămas în bune relații de prietenie. Medieșeanca a studiat și a obținut International Diploma in Music Performance, LTCL, cât și Advanced Certificate in Singing la Trinity Guidhall College London, Marea Britanie, și Advance Certificate in Voice la Royal Conservatory of Music, Toronto, Canada.
Totodată, Anca Boieru a jucat diferite roluri în producții de operă și musical theatre, susținute la teatrul Leacock al Universității Mount Royal din Calgary, Canada, și la Programul Internațional de Muzică (AIMS) din Eastbourne, Marea Britanie. Printre ele se numără: Dido („Dido și Aeneas” de Henry Purcell), Cleopatra („Iulius Caesar” de Georg F. Handel), Violeta („La Traviata” de Giuseppe Verdi), Mimi („Boema” de Giacomo Puccini), Regina nopții („Flautul fermecat” de W.A. Mozart), Josephine („HMS” de Gilbert și Sullivan), Sorge („Faust” de Robert Schumann), Cinderella („Into The Woods” de Stephen Sondheim și James Lapine). (M.H.)
    Trimite prin e-mail