sâmbătă, 1 august 2015

Publicat la 8/01/2015 01:06:00 p.m. de Anonim

Medieşeni la naţională. Lotul se pregătește la Brașov


Doi baschetbalişti din Mediaş au fost selectaţi în lotul naţional de juniori sub 15 ani.


Autor: Alex PÎNTEA

Paul Adrian Adam şi Sergiu Idu se pregătesc, în această săptămână, la Braşov, cu echipa naţională a României. Cei doi jucători au participat la o selecţie organizată de către Federaţia Română de Baschet pe durata a trei zile în oraşul de sub Tâmpa. 

Selecţie riguroasă

Campul de la Braşov a adunat cei mai buni jucători din ţară cu vârsta până la 15 ani. Timp de trei zile, aceştia au fost testaţi de către oficialii Federaţiei, iar la final, 15 au fost selectaţi pentru a face parte din lotul naţional care a rămas în pregătire centralizată. Municipiul de pe Târnava Mare dă, după mulţi ani de pauză, doi jucători la lot: pe Paul Adrian Adam şi Sergiu Idu, ambii legitimaţi în prezent la Clubul Sportiv Şcolar Mediaş.

Antrenamente grele

Paul mărturisește că, într-un fel, se aştepta să fie selecţionat şi că în momentul de faţă este mândru că a ajuns până la acest nivel. Jucătorul medieşean recunoaște că alegerea sa alături de cei mai buni juniori din ţară îl motivează foarte mult. „A fost foarte obositor, multe antrenamente lungi, dar mă aşteptam oarecum să fiu selecţionat. Sunt mândru de acest lucru, că am reuşit să ajung printre cei mai buni 15 jucători din ţară. Săptămâna aceasta avem câte două antrenamente pe zi de câte două ore”, a menționat Paul Adrian Adam. 

Muncă şi continuitate

Pentru Sergiu Idu, selecţia în echipa naţională a României reprezintă un vis împlinit. Acesta adaugă că la selecţie au participat mulţi jucători buni şi că, personal, îşi doreşte să se pregătească cât mai bine, pentru a face parte şi în continuare din lot. „Selecţia a fost destul de grea, deoarece am fost mulţi copii buni. Trebuie să muncesc cât mai mult şi să trag tare pentru a rămâne şi pe viitor în lot. Pregătirea este foarte bine structurată şi antrenamentele sunt grele, dar trebuie să rezistăm”, spune Sergiu Idu.

Campioni la streetball

La sfârşitul lunii trecute, cei doi jucători medieşeni au făcut parte din echipa „Lupii Negri”, care a câştigat locul I la competiţia Sibiu Streetball. Paul şi Sergiu, alături de Ciprian David Roman şi Cezar Suciu, au concurat la categoria de vârstă sub 15 ani şi au câştigat toate meciurile disputate în cadrul acestui concurs. „Lupii Negri” s-au aflat la cea de-a doua participare la Sibiu. Alături de echipă a fost Adrian Adam, tatăl unuia dintre sportivi, care s-a implicat din toate punctele de vedere. ,,În iarnă am obţinut locul al III-lea, iar acum am plecat cu gândul să obţinem locul I, ceea ce am şi reuşit. Anul viitor, ei vor fi în clasa a VIII-a, vor avea examene, aşa că ne propunem să mergem tot la Sibiu, iar pe urmă, când vor fi în clasa în a IX-a eu, personal, mă gândesc să mergem şi în ţară la campionate şi concursuri de streetball”, a explicat Adrian Adam.
    Trimite prin e-mail