miercuri, 19 august 2015

Publicat la 8/19/2015 07:30:00 p.m. de Anonim

Lună Plină 2015: Publicul a decis câștigătorul trofeului

BIERTAN. Proiecție de film la festivalul Lună Plină 2015 | foto: Ionuț RUSU

„Realite“, o nouă șarjă semnată Mr. Oizo, cu Alain Chabat în rolul unui regizor care-și vede filmul proiectat în cinema înainte de a fi început turnajul, a fost favoritul publicului la această ediție a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”, desfășurată în perioada 14-16 august la Biertan.

Pelicula regizată de Quentin Dupieux și-a adjudecat trofeul cu 147 de voturi. Din competiție au mai făcut parte „Horsehead“ - premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon și Murray Head; „Cub“ - premiul de regie la Sitges pentru un thriller cu copii, dar nerecomandat minorilor; „Fury: The Tales of Ronan Pierce“ - ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu există, care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Fantastic Planet 2014 și „Bodom“, primul found footage unguresc bazat pe fapte cât se poate de real-înfricoșătoare, în regia lui Gergö Elekes, József. 
La „Lună Plină“ s-au întâlnit și trei „American masters” (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) în compania clasicelor „Fălci”, „Piranha”, „Alligator”, toate prezentate în versiuni restaurate.
Printre activitățile preferate ale publicului s-au numărat evadarea din temnița creată de The Dungeon și atelierele de desen horror și fantastic realizate de Comics Club Sibiu. (A.L.)
    Trimite prin e-mail