miercuri, 15 iulie 2015

Publicat la 7/15/2015 11:39:00 a.m. de Anonim

Campanie pentru un Mediaș mai curat


Amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei riscă medieșenii care aruncă gunoaie sau resturi pe străzi, în parcuri și oriunde altundeva pe domeniul public.

În acest sens, Poliția Locală cere ajutorul cetățenilor care sunt martorii unor fapte antisociale să sesizeze imediat aceste situații, telefonic sau prin e-mail. „Recomandăm tuturor celor care constată comiterea unor astfel de fapte să sesizeze telefonic Dispeceratul Poliţiei Locale Mediaş la numărul de telefon 0269/841.394 sau pe adresa de e-mail sesizari@politialocalamedias.ro, iar în cel mai scurt timp posibil un echipaj al Poliției Locale se va deplasa la faţa locului, pentru a lua măsurile legale care se impun“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Mediaș.
Reprezentanții municipalității atrag atenția că, potrivit unei Hotărâri emise de Consiliul Local Mediaş în 2009, aruncarea pe străzi, stadioane, parcuri şi în orice alte locuri publice, a resturilor rezultate ca urmare a consumului de seminţe comestibile, a sticlelor de plastic, a ambalajelor şi a resturilor alimentare şi nealimentare, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă între 300 şi 500 de lei. „Buna gospodărire a municipiului Mediaş, în care o componentă importantă este păstrarea curăţeniei în zona parcurilor şi a spaţiilor de joacă, reprezintă o îndatorire civică a tuturor locuitorilor, precum şi a agenţilor economici şi a instituţiilor publice. Lucrătorii Poliţiei Locale au în vedere în mod constant aceste aspecte, dar ar fi benefică o implicare permanentă a fiecărui cetăţean, atât prin puterea exemplului personal, cât şi printr-o atitudine fermă faţă de cei care nu respectă aceste norme de convieţuire socială. Avem convingerea că o colaborare între Poliţia Locală şi locuitorii municipiului poate contribui la îmbunătăţirea imaginii urbei în care locuim“, arată Ioana Făgădar, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Mediaș. (A.L.)
    Trimite prin e-mail