luni, 22 iunie 2015

Publicat la 6/22/2015 06:41:00 a.m. de Redacţie

Karatişti medieșeni de elită


Sportivii Clubului Ippon Mediaş au obţinut rezultate foarte bune la Campionatele Europene din Belgia.


Autor: Alex PÎNTEA

Opt sportivi au reprezentat municipiul de pe Târnava Mare şi România la Europene. Este vorba de Andreea Ţopa, Victor Tatomir, Cătălin Păturan, Bogdan Ioana, Sabina Rotariu, Iulia Ivan, Samira Armenean şi Cezara Todica. Aceştia au câştigat mai multe medalii de aur, dar şi de argint şi bronz, atât la individual, cât şi cu echipa. Lotul Clubului Ippon Mediaş a fost condus în Belgia de către Sensei Dorin Ţichindelean, Dora şi Răzvan Hanga şi Nicolae Armenean.

Campioni europeni

Un rezultat foarte bun a fost obţinut de Andreea Ţopa. Aceasta a câştigat titlul de campioană europeană la Kumite cadete 15-17 ani şi cel vicecampioană europeană la Kata Shotokan, fiind singura sportivă de vârsta ei selecţionată să lupte în echipa de junioare a României, alături de care a urcat pe prima poziţie în Europa, obţinând medalia de aur. Victor Tatomir a reuşit şi el un rezultat excepţional. Acesta şi-a apărat titlul obţinut acum doi ani la Sheffield, devenind pentru a doua oară campion european la cadeţi Kumite 60 kg. El a mai obţinut locul al treilea cu echipa României de cadeţi şi locul al treilea la Kata individual Wado ryu. Aflat la prima sa selecţie în lotul naţional, Cătălin Păturan a obţinut locul al treilea la Kumite mini-cadeţi 13-14 ani şi locul al doilea cu echipa României. 

Performanţe şi la copii

Sportivii medieşeni au obţinut rezultate foarte bune şi la categoriile de copii. Astfel, Samira Armenean a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Kata Shotokan 9-10 ani fete, iar Sabina Rotariu a obţinut prima sa medalie internaţională, locul al treilea la Kumite 11-12 ani fete. De asemenea, Iulia Ivan a obţinut două locuri 5, atât la Kata Shotokan, cât şi la Kumite 11-12 ani fete. Cezara Todica şi Bogdan Ioana au fost la prima participare la un campionat european şi au reprezentat Ippon cu succes.

25 de ţări participante

În perioada 3-7 iunie, Federaţia Mondială de Karate (WUKF) a organizat în localitatea Herstal, din Belgia, Campionatul European pentru copii, cadeţi şi juniori cu vârste cuprinse între 7-20 ani. La competiţie au luat startul 39 de federaţii din 25 de ţări, cu 1.287 de sportivi înregistraţi la probele individuale şi 119 înregistrări la probele pe echipe. România a deplasat un lot de aproape 100 de sportivi cu vârste cuprinse între 7 şi 20 de ani. Peste o lună, karatiştii Clubului Ippon Mediaş vor începe pregătirea pentru calificarea la Campionatul Mondial care se va desfăşura anul viitor în Irlanda.
    Trimite prin e-mail