joi, 4 iunie 2015

Publicat la 6/04/2015 10:21:00 a.m. de Anonim

Horoba - „săgeți“ înveninate la adresa jucătorilor de la FC Braşov


Finalul de sezon este unul cu scandal în Liga I. Preşedintele alb-negrilor, Ioan Horoba, susține că, la finalul partidei disputate sub Tâmpa de către Gaz Metan, braşovenii au primit bani din partea celor de la Concordia Chiajna.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș şi FC Braşov au încheiat la egalitate ultima partidă din retur, rezultat în urma căruia ambele formaţii au retrogradat în Liga secundă. La câteva zile după partida de sub Tâmpa, Ioan Horoba a lansat un atac dur la adresa braşovenilor. Horoba consideră că ne aflăm în fața unui caz clar de corupţie, iar Federaţia Română de Fotbal ar trebui să ia măsuri.

Premiați pentru retrogradare?

Preşedintele clubului gazist a dezvăluit că, din informaţiile pe care le deţine, la Braşov s-au întâmplat lucruri incompatibile cu etica sportivă. „Vă spun cu certitudine că la Braşov s-au întâmplat anumite lucruri necurate. S-au împărţit bani tuturor jucătorilor de la FC Braşov. Inclusiv antrenorii au participat. Stăteau în şir indian şi îşi primeau banii, câte 2.500 de euro. Cei care trebuie să se ocupe de acest caz clar de corupţie în fotbal să o facă! Am fost întrebat dacă am probe. Eu întreb altceva: oare patronul sau preşedintele unui club îşi premiază echipa dacă retrogradează? Cei care cercetează trebuie să decidă. Comisia de Integritate a FRF are de lucru acum. Sunt lucruri concrete, clare“, afirmă Horoba.



Bani împrumutaţi

La începutul acstei săptămâni, preşedintele clubului FC Braşov, Romeo Paşcu, a replicat că jucătorii au fost premiaţi cu bani împrumutaţi de la un om de afaceri. „Suntem acuzaţi de Horoba, care e supărat că nu a câştigat la Braşov. FC Braşov, dacă ar fi câştigat meciul cu Mediaşul, iar dacă Chiajna pierdea cu Petrolul, rămânea în Liga I. Am pierdut 1.700.000 de euro prin această retrogradare. Cine refuză o asemenea sumă? Înaintea meciului cu Viitorul, jucătorii ne-au chemat la o discuţie şi am căzut de acord că le vom da o primă de 5.000 de euro pentru meciurile cu Viitorul şi Gaz Metan Mediaş. Nu aveam bani, dar le-am spus că ne vom împrumuta. Victoria de la Chiajna ne-a întărit convingerea că putem evita retrogradarea. Înaintea jocului cu Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă, am avut o nouă întâlnire cu jucătorii, în cantonamentul din Poiana Braşov, şi le-am spus că, dacă vor câştiga meciul cu Mediaşul, îşi vor primi toţi banii promişi. Ne-am împrumutat de la un om de afaceri din Braşov, iar la finalul meciului cu Gazul le-am dat prima pentru jocul cu Viitorul. Noi vom plăti impozit pentru primele plătite jucătorilor. La mine nu a venit nimeni să-mi propună bani de la alte cluburi din Liga I“, a precizat Paşcu, într-o conferinţă de presă.

Vrea tot 18 echipe

Pe 8 iunie este programată Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, cu două teme mari. Astfel, cluburile din Liga I vor vota propunerea companiei Intel Sky Broadcast de a reduce de la 27 la 21 de milioane de euro suma pe care echipele o vor împărţi la finalul stagiunii care va începe în iulie şi, în acelaşi timp, va fi analizată propunerea lui Ioan Horoba de a se reveni la vechiul sistem cu 18 echipe. „Probabil voi lua parte la Adunarea Generală. În momentul în care-mi voi pierde calitatea de reprezentant al cluburilor de Liga I în Comitetul Executiv, va urma o Adunare Generală în care se va alege noul reprezentant, dar nu e posibil ca acest lucru să se întâmple pe 8 iunie, pentru că nu este prevăzut pe ordinea de zi. Categoric, voi propune revenirea la sistemul de 18 echipe“, a mai explicat Horoba. Șapte sezoane a petrecut Gaz Metan Mediaș pe prima scenă a fotbalului românesc.
    Trimite prin e-mail