joi, 11 iunie 2015

Publicat la 6/11/2015 07:14:00 p.m. de Redacţie

Dan Voinea preia frâiele PNL Mediaș

Teodor Neamţu nu mai este copreşedinte al PNL Mediaş. Acesta s-a autosuspendat din funcţie, la fel ca şi consilierii locali ai formaţiunii, cercetaţi într-un dosar care vizează societatea Gospodăria Comunală. Conducerea interimară a PNL este asigurată de Dan Voinea. Liberalii l-au exclus din partid pe Dan Radu Păltan şi vor pierde un post de consilier local ocupat de acesta.


Autor: Alex PÎNTEA

Deciziile lui Teodor Neamţu şi ale celor şapte consilieri locali au fost luate în urma unei şedinţe a Biroului Permanent Local a PNL. Practic, aceştia sunt obligaţi de statutul recent modificat al partidului să ia aceste decizii în cazul în care sunt trimişi în judecată. „În urma Consiliului Național al PNL din data de 23 mai, au fost adoptate niște modificări la statutul partidului. Acestea prevedeau, printre altele, ca persoanelor trimise în judecată să li se ridice sprijinul politic deținut în cadrul Partidului Național Liberal. Având în vedere aceste modificări, vinerea trecută am avut o ședință de Birou Permanent Local în care persoanele pe care le avem în Consiliul Local s-au autosuspendat din funcțiile de conducere deținute în cadrul PNL Mediaș, pentru aplicarea prevederilor statutare. De asemenea, primarul Teodor Neamțu s-a autosuspendat şi el din funcţia de copreşedinte”, a anunțat Dan Voinea, directorul Meditur, desemnat interimar la șefia PNL Mediaș. 

Fără candidat

Liderul interimar al liberalilor medieşenilor a vorbit şi despre alegerile locale din luna iunie a anului viitor. Dan Voinea a precizat că nu va candida la Primăria Mediaş şi că nu s-a stabilit cine va fi candidatul formaţiunii la alegerile locale de anul viitor. „Nu s-a luat în discuţie această candidatură. Există un program pentru alegerile locale de anul viitor a cărui finalitate este luna noiembrie a acestui an. Exclud din start o candidatură a mea pentru fotoliul de primar sau pentru orice altă funcţie aleasă. Am o anumită vârstă, avem tineret foarte bun şi dorim ca ei să meargă să facă ceea ce trebuie”, motivează Voinea. Totodată, el a infirmat discuțiile despre o revenire a deputatului Gheorghe Roman la PNL, aşa cum s-a zvonit în ultima perioadă, şi a mai adăugat că va conduce partidul până în anul 2017.

Exclus din partid

PNL va pierde un consilier local. Liberalii medieşeni au decis excluderea lui Dan Radu Păltan din partid, iar acest lucru va duce automat la încetarea mandatului de consilier al acestuia. Intrarea lui Păltan, șeful organizației de tineret, în Legislativul local a fost motiv de dispută anul trecut între PNL şi PSD, fiecare susţinând că i se cuvine respectivul post. La şapte luni de la validarea mandatului, situația ia o turnură neașteptată. „Dan Păltan a fost exclus, la propunerea organizaţiei de tineret din care făcea parte, datorită unei acţiuni pe care a făcut-o fără a avea aprobarea organizaţiei”, susține Dan Voinea. Pe de altă parte, Păltan nu a dorit să comenteze excluderea sa din partid.
    Trimite prin e-mail