duminică, 10 mai 2015

Publicat la 5/10/2015 02:42:00 p.m. de Anonim

Şcoală de vară pentru liceenii din Mediaș


Liceenii medieșeni sunt invitați la cea de-a treia ediţie a școlii de vară „Alege-ți cariera SMART!“.


Autor: Alex PÎNTEA

Elevii din clasele a X-a și a XI-a din Mediaș și județul Sibiu, dar și din județele învecinate sunt invitați să participe la cea de a treia ediție a școlii de vară „Alege-ți cariera SMART!“, organizată de Universitatea „Lucian Blaga“ la Sibiu, în perioada 20 - 26 iulie. „Scopul este de a ajuta liceenii să își aleagă cariera potrivită, printr-un exercițiu realist, printr-un contact direct cu ceea ce pot practica la finalizarea studiilor universitare. Elevii vor fi puși în contextul diverselor profesii, vor testa viața de student la Sibiu pentru a putea alege din diversitatea ofertelor puse la dispoziție de ULBS. Un element important îl reprezintă interacțiunea permanentă a elevilor cu studenții implicați în organizarea școlii de vară. Succesul edițiilor precedente a stat tocmai în entuziasmul și dedicarea studenților și profesorilor noștri în organizarea și desfășurarea tuturor activităților”, a anunțat prof. univ. dr. Livia Ilie, coordonatorul proiectului.

Ateliere de lucru şi excursii

Elevii vor participa la diverse workshop-uri în care vor fi transpuși în situația reală a viitoarei cariere, fiecare facultate propunând unul sau mai multe workshopuri care să răspundă diverselor specializări, acestea fiind organizate de cadrele didactice și de studenții ULBS. Nu vor lipsi din program o excursie la Păltiniș, seri distractive, programe turistice, activități sportive. Locațiile vor fi diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber. „De exemplu, unul dintre workshopurile propuse vizează selectarea unui grup de 20 de elevi care să fie reporterii școlii de vară. Ei vor face fotografii, își vor intervieva colegii, vor scrie reportaje, știri și comunicate de presă din interior, articole care vor fi apoi publicate în newsletter-ul «UpDate» al ULBS” mai spune Livia Ilie. 

Două condiţii

Cei interesați trebuie să aibă media generală a anilor de liceu absolviți până în prezent minimum 8.00, iar cea de-a doua condiție este să redacteze un eseu de 200-400 de cuvinte în care să argumenteze motivele pentru care doresc să participe. Înscrierile se pot face până pe 1 iunie, iar taxa de participare este de 390 lei. 
    Trimite prin e-mail