vineri, 22 mai 2015

Publicat la 5/22/2015 05:00:00 p.m. de Redacţie

Festivalul Photo Romania în Salina Turda (P)


Festivalul Internaţional Photo Romania a ajuns la a 5-a ediţie. În acest an, între 15 şi 24 mai, publicul va putea participa la peste 70 de expoziţii, 2 dintre ele fiind expuse la Salina Turda.

Expozitii ale unor fotografi români şi străini de prestigiu sunt expuse pe culoarul de acces in Salina Turda (intrarea Durgau) si in interiorul minei Rudolf. 
Organizatorii acestui festival precizeaza ca au ales ca o parte din expozitiile lor sa fie expuse la Salina Turda tocmai pe considerentul ca lucrarile unor artisti de prestigiu sa fie expuse intr-o locatie de prestigiu.
"Am fost primul festival foto din Romania şi suntem exemplu pentru cele trei festivaluri de profil care au apărut ulterior", a precizat Cătălin Balog Bellu. De altfel, prestigioasa publicaţie britanică The Telegraph a inclus Photo Romania în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume.
Creat în 2010, sub titulatura FIAF, Festivalul Photo Romania a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a reuşit să înscrie Clujul în reţeaua mondială a festivalurilor de fotografie de înaltă ţinută. 
De asemenea, Photo Romania Festival va găzdui Photo Stories - o conferinţă de fotografie pe modelul TEDx, Industry Days - o serie întâlniri internaţionale ale managerilor de festivaluri de fotografie şi evenimente cu profil specific, precum Focus Ungaria, Ziua Fotojurnalismului sau Ziua Fotografiei de Arhitectură.
    Trimite prin e-mail