joi, 28 mai 2015

Publicat la 5/28/2015 08:53:00 p.m. de Anonim

Campania „Dăruim pentru lectură“ continuă până pe 1 iunie


Aproximativ 30 de cărți noi au fost donate în campania „Dăruim pentru lectură”, organizată în Săptămâna Națională a Voluntariatului la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ din Mediaș.


Autor: Aurelian LUNGU

„Primii care s-au alăturat campaniei noastre și au donat cărți au fost: viceprimarul George Petrescu, consilierii locali dr. Diana Calcatinge, Cristian Marian, Nicorici Gheorghe Constantin, prof. Veronica Radu, prof. Livia Bușoiu, prof. Diana Maxim, înv. Camelia Ciugudean, d-l Tamas Kadar, doamnele din cadrul Serviciului Relații din Primăria municipiului Mediaș, d-na Tatiana Albu de la Radio Mediaș 725, elevii din clasa a III-a C (Școala «Mihai Eminescu»), elevii din clasa a XI-a D (Colegiul Tehnic «Mediensis»), Sergiu de la Liceul Teoretic «Stephan Ludwig Roth», d-na Kiss, d-l Andrei Rusu, d-l Dîrloșan Vasile, d-l Pop Aurel și beneficiarii de la CITO Mediaș“, informează Antonela Sofia Barbu, din partea Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth“. Titluri precum „Hobittul“, „Biografia lui Steve Jobs“, „Labirintul“, „Eclipsa“, „Amurg“, „Grădina uitată“, „Păzitoarea tainei“, „Portretul lui Dorian Grey“, „Codul lui Da Vinci“, „Femeia de hârtie“, „Catedrala Metropolitană Sibiu“, „Oklahoma“ sunt doar câteva dintre titlurile donate de către aceștia.

Voluntari inimoși

În cadrul programului, „Voluntarii cărților din bibliotecă“ din proiectul „Raftul cu inițiativă“ au fost achiziționate alte 35 de titluri noi din partea Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret și cu sprijinul PROVOBIS. Titluri precum „Jurnalul Annei Frank“, „Malala“, „Onoare“, „Profesorul de fericire“, „Iubirile croitoresei“, „Pădurea norvegiană“, „Adulter“, „Jurnal Oana Pelea“, „Divergent“, „12 ani de sclavie“ se vor regăsi în Biblioteca Municipală medieșeană, după ce vor fi înregistrate și catalogate, datorită Direcției pentru Cultură și PROVOBIS. „La cererea tinerilor și a profesorilor vom derula campania «Dăruim pentru lectură» până la data de 1 iunie 2015. Patru tinere, Ioana Duma, Adina Oroșan, Andrada Kiss și Ioana Radu vor să vândă produsele lucrate de ele, pentru a cumpăra cărți adresate tinerilor, pentru bibliotecă. În acest scop, vom organiza și o expoziție cu vânzare în jurul datei de 1 iunie 2015. Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat în organizarea evenimentului, voluntarilor implicați, tinerilor care au donat obiectele lucrate de ei, beneficiarilor de la CITO Mediaș care au donat tablouri din gips și tuturor celor care au donat cărți adresate tinerilor care vin la bibliotecă, în campania «Dăruim pentru lectur㻓, completează Barbu.
    Trimite prin e-mail