vineri, 8 mai 2015

Publicat la 5/08/2015 02:34:00 p.m. de Anonim

Asfaltare ca la carte în zona barajului Ighiș



Municipalitatea medieșeană a investit peste un milion de lei într-o cale de acces în zona barajului de la Ighişul Nou.


Autor; Alex PÎNTEA

Municipalitatea a recepţionat drumul de acces la cartierul de locuinţe A.S. Werner, din zona barajului de la Ighişul Nou. Proiectul s-a întins pe durata unui an, iar valoarea lucrării a fost de 1,1 milioane de lei. Banii au fost plătiţi de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare. În aceeaşi zonă au fost reabilitate, în toamna anului trecut, strada Ighişului şi cele două ramificaţii ale sale, investiţie în valoare de o jumătate de milion de lei.

Lucrare complexă

Drumul de acces către zona rezidențială A.S. Werner are o lungime de 650 de metri, iar pe mai mult de jumătate din acesta a fost nevoie şi de realizarea unui zid de sprijin. Lucrarea a fost recepţionată de către Primăria Mediaş zilele trecute. Practic, în această zonă s-a trecut de la un drum de pământ greu accesibil la asfalt demn de secolul XXI. „Săptămâna trecută s-a făcut recepţia la drumul de acces pentru cartierul A.S. Werner. Lucrarea s-a întins pe o perioadă de 12 luni, iar valoarea ei este de 1,1 milioane de lei. Ca o particularitate, avem un zid de sprijin de 350 de metri, iar lungimea străzii este de 650 de metri, o canalizaţie pluvială, jumătate este rigolă şi jumătate este rigolă carosabilă”, a precizat viceprimarul George Petrescu.

Străzi recepţionate

În aceeaşi zonă au fost reabilitate, în toamna anului trecut strada Ighişului şi cele două ramificaţii ale sale, care au fost deja recepţionate de către municipalitate. Cele trei străzi, cu o lungime totală de 500 de metri, au fost reabilitate într-un interval de un an şi două luni şi au costat aproximativ jumătate de milion de lei. „Lungimea totală a celor trei străzi este de 500 de metri, cu o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi. Lucrarea a început în anul 2013 şi a fost finalizată în luna septembrie a anului trecut, investiţia durând 14 luni. Având în vedere că înainte de reabilitare erau străzi de pământ, iar acum sunt asfaltate, eu spun că arată foarte bine, la o calitate care corespunde cerinţelor europene“, a apreciat Petrescu.
    Trimite prin e-mail