joi, 30 aprilie 2015

Publicat la 4/30/2015 12:36:00 p.m. de Redacţie

Turneu internaţional de tenis pentru juniori

Tenismeni din 27 de ţări se întrec la Mediaş pentru trofeele puse în joc la simplu şi dublu.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş găzduieşte, pe parcursul acestei săptămâni, turneul internaţional de tenis pentru juniorii sub 18 ani. Competiţia se desfăşoară pe patru categorii - simplu fete, simplu băieţi, dublu fete şi dublu băieţi - pe terenurile bazei sportive Dafora, situată la ieşirea din oraş spre Sighişoara. Turneul a ajuns la cea de-a 39-a ediţie în România.

Competiție de tradiţie

Turneul internaţional de tenis se desfăşoară în perioada 26 aprilie - 3 mai în municipiul de pe Târnava Mare. Acesta este organizat de către Clubul Sportiv ProAS Mediaș-Sibiu, în parteneriat cu Primăria Mediaş. Turneul este unul de grad 2 şi este inclus în calendarul competiţional al Internaţional Tennis Federation (ITF) şi al Federaţiei Române de Tenis (FRT).

Participare numeroasă

Turneul de la Mediaş se bucură de o participare numeroasă, aici fiind prezenţi peste 150 de jucători din 27 de ţări. Astfel, în orașul nostru evoluează tenismeni din Marea Britanie, Canada, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Macedonia, Moldova, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ungaria, Ucraina şi România. Deschiderea oficială a turneului a avut loc luni seara, atunci când s-a desfăşurat şi tragerea la sorţi a tabloului principal. Meciurile de pe tabloul principal sunt programate în intervalul 28 aprilie - 3 mai,  finalele de dublu şi premierea câştigătorilor se vor desfăşura în cursul zilei de 2 mai, iar finalele de simplu şi premierea sunt programate duminică, 3 mai.

Rampă de lansare

Turneul Internaţional de Tenis destinat juniorilor, fete şi băieţi, este unul de tradiţie pentru România, şi a ajuns la cea de-a 39-a ediţie, ultimele nouă desfăşurându-se în municipiul Mediaş. Primele 30 de ediţii s-au desfăşurat la Mamaia, aici participând jucători pe atunci juniori precum Ilie Năstase, Jan Kodesch, Evonne Goolagong, Andrei Pavel, Sorana Cîrstea, Horia Tecău, Monica Niculescu, Raluca Olaru şi Simona Halep. Turneul a urcat la serie 2, iar interesul participării sportivilor străini este din ce în ce mai mare, dând şansă organizatorilor să consolideze turneul şi chiar să îl crească. Anul acesta, sportivi cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani din 27 de ţări ale lumii se întrec la Mediaş pentru punctele puse în joc, care îi pot propulsa în clasamentul internaţional.
    Trimite prin e-mail