joi, 16 aprilie 2015

Publicat la 4/16/2015 04:49:00 p.m. de Anonim

Remiză albă în Moldova. Gruparea de pe Târnava Mare a mai pierdut un loc în clasamentul Ligii I

Gaz Metan Mediaș a obţinut doar un punct în deplasarea de la Piatra Neamţ. Formaţia lui Dan Matei a remizat la zero cu Ceahlăul, rezultat care nu ajută prea mult echipa în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sâmbătă, alb-negrii au un nou meci de totul sau nimic pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, formaţie care a câştigat ultimele două deplasări pe terenul Stelei şi cel al CFR-ului.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut şansa de a deschide scorul la Piatra Neamţ în minutul 32, atunci când Juliano Velazquez a trimis cu capul direct în braţele portarului nemţenilor. Cea mai mare ocazie pentru alb-negri a fost în finalul primei reprize: Aymen Tahar a pătruns pe partea stângă, a centrat la bara a doua, iar Alex Muntean a reluat din câţiva metri pe lângă poartă. În repriza a doua, Wellyson a ratat şi el din câţiva metri pentru Ceahlăul, iar apoi, în finalul meciului, Răzvan Pleşca a scos de sub bară şutul lui Stana. S-a încheiat 0-0, punct care nu ajută prea mult niciuna dintre cele două echipe angrenate în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Alex MUNTEAN
Joacă doar finale

Mijlocaşul Alex Muntean a ratat cea mai mare ocazie a formaţiei sale în partida de la Piatra Neamţ, care le-ar fi putut aduce alb-negrilor trei puncte extrem de necesare. Jucătorul a explicat că îi pare rău pentru rezultat, dar speră în continuare în salvarea de la retrogradare. „Ne pare rău pentru rezultatul de la Piatra Neamţ. Speram să dăm gol, am avut și oportunități. Punem egalul ăsta la totalul punctelor și sperăm ca la meciul cu Petrolul Ploieşti să dăm mai mult. Toate meciurile pentru noi sunt decisive de acum încolo. Niște finale! Noi sperăm să ne salvăm de la retrogradare“, a spus el.

Au nevoie de victorii

Tehnicianul alb-negrilor a rămas şi el optimist şi spune că formaţia sa are puterea de a se salva de la retrogradare. Dan Matei a explicat că punctul câştigat pe terenul Ceahlăului ar putea conta la finalul sezonului şi mai spune că Gaz Metan are nevoie de victorii pentru a se salva. „Punctul câștigat s-ar putea să ne avantajeze la final. Anul trecut am terminat cu un punct peste. Sunt încrezător. Mai sunt opt etape. Cu cinci jocuri câștigate, sigur, este greu, dar ai scăpat de retrogradare. Am făcut deseori meciuri bune cu echipele puternice. Fiecare echipă joacă sub presiunea punctelor, sub presiunea retrogradării“, a declarat tehnicianul medieșean.

Misiune dificilă

Gaz Metan întâlneşte sâmbătă seara, de la ora 20.30, pe teren propriu, Petrolul Ploieşti. Formaţia pregătită de tehnicianul Mircea Rednic vine după un eşec cu scorul de 2-1 pe teren propriu în faţa Viitorului lui Gheorghe Hagi. „Lupii negri“ au însă rezultate foarte bune în deplasare, acolo unde au câştigat ultimele două jocuri cu acelaşi scor, 1-0, pe terenul campioanei Steaua şi cel al lui CFR Cluj. În turul campionatului, Petrolul a câştigat la limită pe teren propriu cu scorul de 1-0. 
    Trimite prin e-mail