joi, 30 aprilie 2015

Publicat la 4/30/2015 12:43:00 p.m. de Redacţie

Gazul a învins la Giurgiu şi joacă astăzi, pe teren propriu, cu Oţelul

Gură de oxigen! Gruparea de pe Târnava Mare a câştigat partida cu Astra cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0. Dan Roman şi Alexandru Curtean au marcat golurile unei victorii extrem de preţioase pentru alb-negrii, care au urcat pe locul 12, prima poziţie neretrogradabilă a clasamentului Ligii I. În această după-amiază, Gaz Metan întâlneşte pe teren propriu Oţelul Galaţi, formaţie ce a învins în ultimele două runde Steaua şi Viitorul.


Autor: Alex PÎNTEA

Giurgiuvenii au deschis scorul în minutul 35 al partidei disputate pe teren propriu, atunci când Denis Alibec a prins un şut excelent de la 25 metri şi l-a învins pe Răzvan Pleşca. În ultimul minut al primei reprizei, Aymen Tahar a centrat excelent în careul de 16 metri, iar Dan Roman a marcat cu o lovitură de cap sub bara transversală. La 7 minute de la reluarea jocului, acelaşi Roman a obţinut o lovitură de pedeapsă care a fost transformată cu siguranţă de Alexandru Curtean. Astra s-a aruncat în atac, însă defensiva Gazului a rezistat până la final, iar gruparea de pe Târnava Mare a obţinut trei puncte de aur în bătălia pentru evitarea retrogradării.

Victorie muncită

La finalul partidei câştigate pe terenul Astrei, tehnicianul alb-negrilor a apreciat că a fost o victorie muncită a formaţiei sale. Ion Balaur a vorbit şi despre colaborarea cu Cristian Pustai, cel care s-a întors la echipă în calitate de consilier tehnic. „Am obținut trei puncte muncite. Am intrat în joc prin golul lui Dan Roman. Știam că avem șansa noastră, am încercat să dăm încredere echipei. Înainte de joc, eram mulțumiți și cu un punct. A contat faptul că au lipsit trei-patru jucători de la Astra. Colaborăm cu dl. Pustai, are un aport destul de mare. Deciziile tehnice sunt de comun acord. L-aș chema pe bancă, dar nu se poate”, a comentat Balaur.

Gol şi penalty

Atacantul Dan Roman a fost decisiv în victoria formaţiei sale cu Astra Giurgiu. Acesta a egalat la 1 cu o lovitură de cap imparabilă în finul primei reprize, pentru ca în debutul părţii secunde să obţină lovitura de pedeapsă în urma căreia Curtean a marcat golul de trei puncte. „A fost o victorie importantă pentru noi. Cele trei puncte erau vitale. Avem câte o finală la fiecare meci. Trebuie să câștigăm puncte ca să rămânem în Liga I. Trebuie să câștigăm și joi cu Oțelul, altfel nu are niciun rost victoria asta. Cred că dl. Pustai ne-a schimbat atitudinea. Ne-a lăsat liberi, am fost mai ofensivi. Este și victoria lui Dan Matei asta. Noi n-avem probleme cu banii. Avem și o primă la victorie”, a afirmat Roman, la finalul partidei.

Meci greu

Gaz Metan va întâlni în această după-amiază, pe teren propriu, Oţelul, într-o etapă intermediară a Ligii I. Gălăţenii vin la Mediaş după două succese consecutive cu Steaua şi Viitorul, care au le-au readus o umbră de speranţă în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare. Partida se va disputa începând cu ora 17.00, pe Stadionul Gaz Metan.
    Trimite prin e-mail