joi, 2 aprilie 2015

Publicat la 4/02/2015 06:12:00 p.m. de Redacţie

Fosta centrală termică din După-Zid va dispărea. În locul ei vor fi amenajate locuri de parcare


Azi începe demolarea centralei termice din cartierul După-Zid.


Autor: Alex PÎNTEA

De această operaţiune se va ocupa societatea Gospodăria Comunală. Reprezentanţii municipalităţii spun că pe locaţia fostei centrale termice se va amenaja o parcare provizorie pentru autoturisme, iar ulterior una supraetajată. Studiul de fezabilitate pentru viitoare investiție va fi comandat anul acesta.

Locuri de parcare

Primăria Mediaş a predat amplasamentul fostei centrale termice din cartierul După-Zid, iar în cursul zilei de astăzi vor demara operaţiunile de demolare a acesteia. În respectiva locaţie se vor amenaja, într-o primă fază, locuri provizorii de parcare. „În această săptămână a fost predată Gospodăriei Comunale lucrarea de demolare a fostei centrale termice din cartierul După-Zid. Costurile lucrării sunt cuprinse în lista de investiții pe anul 2015, aprobată de Consiliul Local Mediaş. Pe respectiva locație se vor construi parcări provizorii, pentru locuitorii din zonă. În bugetul pe anul 2015 este cuprins şi proiectul privind realizarea studiului de fezabilitate a construcţiei de parcări etajate“, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Trei variante de clădire

În luna septembrie a anului trecut, aleşii locali au avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la demolarea fostei centrale termice din cartierul După-Zid şi construirea de garaje. În urma unei expertize tehnice realizate, au rezultat trei posibile variante pentru fostul punct termic. Astfel, o primă variantă de lucru era aceea de folosire a actualei incinte, care presupunea demolarea parţială a zidurilor, a tâmplăriei metalice şi consolidarea structurii. Rezultatul era obţinerea unui număr de 18 locuri de parcare. Varianta a doua presupunea folosirea actualei structuri şi construirea unui etaj prin executarea unei structuri metalice independente, ceea ce ar fi permis realizarea a 32 de locuri de parcare. Varianta a treia a fost aceea a demolării clădirii şi a construirii unui garaj multietajat cu 60, până la 80 de locuri de parcare. Având în vedere faptul că în toamna anului trecut au fost demolate nu mai puțin de 90 de garaje, compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Mediaş a propus aprobarea de către Consiliul Local Mediaş a celei de-a treia variante, pentru rezolvarea situaţiei locurilor de parcare din cartierul După-Zid.
    Trimite prin e-mail