joi, 9 aprilie 2015

Publicat la 4/09/2015 02:27:00 p.m. de Anonim

Explozie în cartierul Vitrometan


Un medieşean a ajuns la secția de arși a Spitalului Județean Sibiu, după ce i-a explodat o sobă în față.


Autor: Alex PÎNTEA

Deflagraţia s-a produs pe strada Ştefan Manciulea, din cartierul Vitrometan. Un octogenar a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini, în momentul în care a vrut să pornească o sobă, iar aceasta a explodat. În urma anchetei făcute la faţa locului, cauza cea mai probabilă a exploziei a fost o acumulare de gaze la instalaţia interioară.

Incendiu stins

Incidentul s-a petrecut marţi dimineaţa, în jurul orei 9.00. Imobilul a fost zguduit de explozie, iar un locatar în vârstă de 84 ani a fost rănit. „Echipe de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate să intervină în municipiul Mediaș, strada Ștefan Manciulea, la o casă unde a avut loc o deflagrație urmată de incendiu. Echipajele de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului produs în urma deflagrației. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite”, a precizat căpitanul Bianca Săbău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Dus la Sibiu

Bărbatul rănit în urma exploziei a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Mediaş, pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgență. Ulterior, acesta a fost transportat la secția de Arși din cadrul Spitalului Județean Sibiu. „La Compartimentul de Primiri Urgenţe a fost adus un pacient de 84 de ani, victima unui accident casnic, o explozie de gaze. Acesta prezenta arsuri de gradul I, II şi III la nivelul feţei, toracelui şi membrelor superioare. S-a efectuat prelucrarea iniţială a plăgilor, după care pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean Sibiu, secţia de arşi”, a declarat Bogdan Burghelea, managerul Spitalului Municipal Mediaş. 

Acumulare de gaze

Echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au verificat locuința afectată și au constatat că, cel mai probabil, explozia a avut loc din cauza unor acumulări de gaze naturale de la instalaţia interioară de utilizare. Deflagrația urmată de incendiu a degradat, în încăperea afectată, obiectele de mobilier, tencuiala tavanului pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătraţi, geamurile și ușa încăperii. Structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată. „Avertizăm cetățenii asupra riscurilor majore la care se expun atunci când exploatează aparate electrice defecte sau improvizate, precum şi în cazul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil”, mai spune Bianca Săbău.
    Trimite prin e-mail