vineri, 27 martie 2015

Publicat la 3/27/2015 11:00:00 a.m. de Redacţie

Se ridică Gazul! Formaţia lui Dan Matei a obţinut patru puncte în ultimele două etape de campionat


Gaz Metan a obţinut duminică prima victorie din retur. Roman a marcat un gol de trei puncte în deplasarea de la Târgu-Jiu. Cu trei zile înainte, alb-negrii au remizat la zero cu CFR Cluj, după mai multe ocazii clare de gol şi un penalty ratat de Tahar. 


Autor: Alex PÎNTEA

Medieșenii au reuşit să spargă gheaţa în retur pe terenul formaţiei care a învins într-un interval de cinci zile atât Steaua, cât şi Dinamo. După o primă repriză anostă la Târgu-Jiu, cu puţin fotbal, lucrurile s-au animat în actul secund. Formaţia lui Dan Matei a reuşit să deschidă scorul prin atacantul Dan Roman, care a înscris cu o lovitură de cap în minutul 59, în urma unei lovituri libere bătute foarte bine de Ciprian Petre. Gorjenii au alergat după egalare, însă defensiva alb-negrilor a rezistat până la final.

Antrenor fericit

La finalul partidei câştigate la limită pe terenul Pandurilor, tehnicianul Gazului a mărturisit că se bucură pentru acest succes. „Este un început, prima victorie din returul campionatului. Ne păstrăm echilibrul. Suntem bucuroși, fericiți, o simțim în interiorul nostru, dar este o singură victorie. Din păcate, în ultimul timp, câștigă echipele care nu joacă spectaculos. Meciul trecut am avut patru ocazii în care n-am marcat, acum am avut o ocazie și am marcat. Suferă aspectul jocului când joci din trei în trei zile, din păcate nivelul campionatului nu permite acest ritm", a afirmat Dan Matei, adăugând că jucătorii săi trebuie să îşi păstreze echilibrul şi să continue să adune puncte. La această oră, gruparea de pe Târnava Mare se află pe locul 13, prima poziție retrogradabilă.

Au ratat penalty

Cu trei zile înainte de partida de la Târgu-Jiu, Gaz Metan a remizat 0-0 pe teren propriu, cu CFR Cluj, într-o etapă intermediară a Ligii I de fotbal. Alb-negrii au avut şansa de a deschide scorul în prima repriză, însă şutul lui Aymen Tahar, din careul de 16 metri, a fost respins în corner de Mincă. De partea cealaltă, clujenii au cerut penalty după o cădere a lui Deac în careu, însă centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue. Vitinho a scăpat singur cu portarul în debutul actului secund, dar şutul său a trecut alături, pentru ca apoi Roman să obţină un penalty după ce a fost faultat de Mincă. Tahar şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă, însă a făcut-o foarte slab, iar portarul CFR-ului a apărat. Dan Roman, cu două lovituri de cap periculoase, a trecut pe lângă gol, iar scorul final a rămas alb.

Program infernal

Campionatul s-a întrerupt în această săptămână în Liga I, datorită jocului echipei naţionale cu Insulele Feroe. În etapa următoare programată la sfârşitul săptămânii viitoare, medieşenii vor întâlni pe teren propriu campioana en-titre, Steaua Bucureşti. „Nu știu câte puncte ne trebuie. Mulți antrenori știu deja de câte puncte au nevoie, eu nu știu. Știu doar că trebuie să fac cât mai multe, ca să mă prindă deasupra liniei. Nu pot să zic 38, 40, 45, n-am idee. Nu putem ști, nu suntem profeți. Trebuie să faci cât mai multe puncte, asta e cert. Programul a fost și rămâne infernal”, a conchis Matei.
    Trimite prin e-mail