luni, 2 martie 2015

Publicat la 3/02/2015 01:32:00 p.m. de Anonim

Primul punct în retur! Gaz Metan a debutat în 2015 în compania formației FC Botoşani

Gruparea de pe Târnava Mare a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu FC Botoşani, în prima etapă a returului Ligii I. Alb-negrii au deschis scorul în prima repriză, prin Curtean, însă oaspeţii au revenit pe final şi au egalat.


Autor: Alex PÎNTEA

Tehnicianul Dan Matei a început partida cu FC Botoşani avându-l în poartă pe Răzvan Pleşca, linia de fund a fost compusă din Radu Zaharia, Sergiu Muth, Octavian Abrudan şi Julian Velazquez, Cristian Todea şi Aymen Tahar au jucat la închidere, iar Iulian Cristea, Ciprian Petre şi Alexadru Curtean au jucat în spatele vârfului Dan Roman. Alb-negrii au dominat ostilităţile în prima repriză, iar golul a venit în minutul 33. Ciprian Petre a centrat de pe partea dreaptă, Dan Roman a lăsat mingea inteligent să treacă, iar Alexandru Curtean a înscris din interiorul careului de 16 metri.

Au cedat iniţiativa 

Mediașul a avut şansa de a închide partida în minutul 66, însă şutul lui Ciprian Petre a fost scos de Curileac de la rădăcina barei. Gaziştii au cedat apoi teren şi le-au lăsat oaspeţilor iniţiativa. Tehnicianul Leo Grozavu a mutat inspirat şi l-a introdus în teren pe Attila Hadnagy, iar acesta a adus un punct formaţiei sale. În minutul 73, oaspeţii au obţinut o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Codoban a pasat în zona punctului de la 11 metri, iar Hadnagy l-a învins pe Pleşca printr-un şut bine plasat.

Rezultat echitabil

La finalul partidei încheiate la egalitate cu FC Botoşani, tehnicianul Dan Matei a apreciat că rezultatul este unul echitabil. „Am întâlnit un adversar pe care îl ştiam foarte bine, toată săptămâna l-am studiat. Faţă de turul campionatului, jocul a arătat altfel. Ne-am propus să ne închidem foarte bine, pentru că ştiam că întâlnim un adversar cu jucători de posesie foarte buni, cu viteză multă în atac, şi să încercăm să speculăm pe contraatac. Aşa am reuşit în prima repriză din două-trei faze să marcăm un gol. După numărul de ocazii, cred că rezultatul este echitabil, însă ceea ce mă nemulţumeşte este acel spirit de conservare, care din păcate nu li se transmite nici de pe bancă, nici de la vestiare. Va trebui să lucrăm la acest capitol şi să eliminăm acest spirit de conservare care nu aduce decât eşecuri şi puncte pierdute”, a explicat Matei.

Punct important

Alex Curtea consideră că Gaz Metan a reuşit să câştige un punct în faţa unei echipe bune a campionatului. „Se putea mai mult, având în vedere ocazia lui Ciprian Petre de la 1-0, iar apoi am luat golul. Per total, cred că rezultatul a fost echitabil. Ei au făcut un joc mai bun, mai spectaculos, noi am condus şi, din păcate, nu am reuşit să menţinem avantajul pe care l-am avut. Sper că nu este un complex ca în tur, când am mai condus şi apoi ne-am trezit egalaţi şi am pierdut puncte importante. Până la urmă, am pus un punct în clasament cu o echipă foarte bună, Botoşaniul nu este o echipă uşoară, accesibilă”, a arătat jucătorul gazist.
    Trimite prin e-mail