joi, 26 martie 2015

Publicat la 3/26/2015 12:09:00 p.m. de Anonim

"Iona", de Marin Sorescu, la Salina Turda


Teatrul Sala Mică din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda, prezintă spectacolul "Iona", de Marin Sorescu, în regia Mihaelei Panainte, cu Florin Vidamski.


Spectacolul va avea loc pe 28 și 29 martie, începând cu ora 18.00, în Salina Turda (intrarea Salina Durgău - Aleea Durgău, nr. 7). Biletele se pot rezerva la tel. 0364 260 940 (între orele 9.00 - 17.00) sau 0748827432 sau biletmaster.ro: https://www.biletmaster.ro/ron/Production/88353/Iona, la prețul de 40 de lei (20 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari).
Spectatorii se pot deplasa și cu autocarul Cluj - Salina Turda și retur, costul transportului fiind de 14 lei (dus-întors). Autocarul va pleca spre Salină la ora 17.00, de la Teatrul Național Cluj-Napoca - intrarea actorilor (în spatele teatrului).
Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti. „Iona e poezie pură, Iona parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”- a declarat regizoarea Mihaela Panainte .
”Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte - un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu - o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a mărturisit Florin Vidamski. (S.S.)
    Trimite prin e-mail