vineri, 6 martie 2015

Publicat la 3/06/2015 12:43:00 p.m. de Redacţie

Ighișul Nou: Locuitorii de pe strada Școlii mai au de așteptat câteva luni până vor vedea asfalt | FOTO

Au ajuns la capătul răbdării! Mai mulți localnici din Ighişul Nou se plâng de drumurile impracticabile. „Sunt noroaie până la genunchi, ca în Primul Război Mondial”, spun ei. Anul trecut, lucrările de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare au făcut praf strada Școlii. Deși municipalitatea le-a promis că nu-i va prinde toamna fără drum refăcut, oamenii au îndurat toată iarna condiții demne de Evul Mediu. Și încă mai au de așteptat până vor vedea asfalt.


Autor: Alex PÎNTEA

Anul trecut, lucrările de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare au făcut praf toată zona. Deși municipalitatea le-a promis că nu-i va prinde toamna fără drum refăcut, oamenii au îndurat toată iarna condiții demne de Evul Mediu. „Eu am asfaltat pe banii mei şi am făcut drum de acces la mine la casă, iar acest drum a fost distrus de firmele care au lucrat. Nu am mai avut posibilitatea toată iarna să intru cu maşina în curte. Aceasta e aproape distrusă după ce-am lăsat-o toata iarna pe unde am putut, pe străzi învecinate, deşi eu am garaj încălzit acasă. Sunt noroaie până la genunchi, ca în Primul Război Mondial. În aceeaşi situaţie sunt şi vecinii care stau mai jos de mine. Este inacceptabil să plătesc impozit, să fac strada pe cheltuiala mea şi să vină firme angajate de Primăria Mediaş şi să strice toata munca noastră fără să se asigure că ne lasă posibilitatea să ajungem în curte în mod civilizat pe timpul iernii”, arată Carmen Drăguşin, care locuiește pe strada Școlii.


Trăiesc în mocirlă

Cei care locuiesc în gospodăriile afectate sunt obligaţi să umble cu cizme de cauciuc sau pungi de plastic trase peste pantofi. Mai mult, susțin că deşeurile lor rămân neridicate şi asta pentru că nici autospeciala de salubritate nu poate intra pe stradă. „Vecinul de la nr. 43 a rămas împotmolit cu maşina în faţa porţii lui. A chemat pe  cineva cu un tractor şi a rămas şi tractorul împotmolit în mocirlă. Apoi au chemat pe altcineva cu un buldozer pentru a reuşi să-i scoată din mocirlă. Am reclamat zilnic, atât eu, cât şi vecinii, starea aceasta la firma respectivă şi nu s-a luat nicio măsură”, povestește medieșeanca indignată. De luni de zile, ea s-a adresat Primăriei Mediaş şi chiar Instituției Prefectului.


Gata la vară?

La solicitarea reporterilor noștri, reprezentanţii Prefecturii au transmis că situația nu este de competența lor și că au redirecționat sesizările către Primăria Mediaş. Pe de altă parte, municipalitatea promite că va rezolva problema atunci când vremea va fi favorabilă. „Referitor la lucrările de reabilitare a străzii Şcolii din satul aparținător Ighişul Nou, vă comunicăm faptul că începând cu data de 16 martie vor începe lucrările pentru reabilitarea acesteia, dacă condițiile meteo permit acest lucru. Dorim ca până în luna iunie aceste probleme să fie soluționate”, a precizat Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş, pentru Monitorul de Mediaș.


    Trimite prin e-mail