vineri, 27 martie 2015

Publicat la 3/27/2015 10:28:00 a.m. de Redacţie

Cultură și sport. Bani cu țârâita pentru nordul județului

Finanțările pentru agenda culturală și cea sportivă au fost aprobate, ieri după-amiază, cu unanimitate de voturi, de către consilierii județeni. Doar 5.000 de lei a alocat Consiliul Județean Sibiu pentru organizarea celei de-a V-a ediții a Mediaș - Central European Film Festival (MECEFF), deși Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș a solicitat 127.500 de lei.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul va avea loc, anul acesta, în perioada 31 august - 6 septembrie, iar organizatorii estimează cheltuieli totale de 302.500 de lei.
Tot 5.000 de lei va primi Direcția pentru Cultură cu titlu de cofinanțare pentru Zilele Revistelor Culturale din Transilvania și Banat (3-4 octombrie), din cei 12.000 pe care i-a solicitat. Devizul total al manifestării se cifrează la 24.000 de lei. 
Pe zona de nord a județului, a mai fost inclusă pe agenda culturală a anului o finanțare de 4.000 de lei pentru un eveniment cultural care se va desfășura pe 6 și 7 iunie la Dumbrăveni, dar și 3.000 de lei pentru Festivalul Verzei de la Moșna, programat pentru a doua sâmbătă și duminică din octombrie. La Valea Viilor, 4.000 de lei vor fi alocați Primăriei din localitate, care organizează cea de-a XII-a ediție a Festivalului „Marțian Negrea“ (17-18 octombrie). Toate aceste finanțări se vor se derula prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii“ Sibiu. 
În total, Consiliul Județean Sibiu va aloca 300.000 de lei pentru 44 de manifestări culturale programate să se desfășoare anul acesta în Sibiu.

Sportul, aproape ignorat

Pentru agenda sportivă a județului, anul acesta au fost alocați 400.000 de lei, din care trei sferturi vor fi repartizate pentru proiectele din categoria „Sportul de performanță“, iar restul la categoria „Sportul pentru toți“. Nici un proiect selectat pentru finanțare nu provine, însă, din Mediaș. Singura manifestare de care vor beneficia, cu siguranță, și medieșenii este premierea sportivilor și a profesorilor din cluburile sportive școlare care au obținut performanțe deosebite la competițiile sportive naționale și internaționale din calendarele sportive oficiale, realizată de Inspectoratul Școlar Județean.
Asociația Ecvestră Hipohouse, care organizează spectacolul hipic de la Prod, între 8 și 10 mai, a primit 18.000 de lei.
    Trimite prin e-mail