luni, 30 martie 2015

Publicat la 3/30/2015 01:32:00 p.m. de Anonim

Concurs de tir cu arcul cu ținte tradiționale în Salina Turda | FOTO



Aproximativ 120 de arcași au participat la concursul de tir cu arcul desfășurat sâmbătă în Salina Turda.


Printre aceștia s-au prezentat atât arcași cu experiență, cât și pasionați aflați la prima experiență în sportul cu săgeți, din diferite zone ale țării: Alba, Oradea, Hunedoara, Zalău, Deva, Mureș, Gherla, Craiova, București și, bineînțeles, Turda.


În cadrul scurtei festivități de deschidere, directorul societății Turda Salina Durgău S.A., Maria Simona Baciu, le-a mulțumit participanților pentru prezența în număr atât de mare la concurs asigurându-i că va urma o a doua ediție și de faptul că Salina Turda este deschisă la orice gen de activitate care îndeamnă la sănătate prin sport.


La festivitate a fost prezent și Doru Danileț, președintele Federației Române de Arc Tradițional și Field, alături de Florin Vulturar, șef serviciu Turism la Salina Turda, aceștia oferind date tehnice și organizatorice în ordinea desfășurării concursului de tir cu arcul.


Concurenții au fost împărțit pe grupe de vârstă și au avut la dispoziție mai multe tipuri de ținte (în mișcare și fixe), așezate la distanțe diferite una de cealaltă. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ore, timp în care participanții și-au arătat îndemânarea și tehnica pentru a aduna cât mai multe puncte.


Câștigătorii concursului

Arc cu fereastră băieți       Punctaj
Seres Geza         292
Mugur Bogtean 241
Nitulescu Bogdan 237

Arc cu fereastră fete
Tomescu Alina         153
Botoș Andra                 139
Căpușan Cristina         98

Arc fără fereastră băieți
Salomon Csongo 221
Dosa Ionuț         213
Pecsi Levente         192

Arc fără fereastră fete
Mazuru Elena         137
Sămpălean Roxana 48

Juniori
Incze Robert                  180
Szekely Eduard        168


    Trimite prin e-mail