joi, 5 martie 2015

Publicat la 3/05/2015 08:00:00 a.m. de Redacţie

Alb-negrii au învins Oradea şi au fost foarte aproape de victorie cu Asesoft


Formaţia lui Ovidiu Teleabă şi Mihai Popa s-a impus categoric în faţa echipei CSM Oradea. Partida s-a desfăşurat aseară, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş. Sâmbăta trecută, Gaz Metan a fost aproape de a produce surpriza în faţa campioanei en-titre, însă a cedat la limită. Următoarea etapă este programat derby-ul judeţean.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș are evoluţii din ce în ce mai bune în ultimele partide oficiale. Acestea s-au concretizat în victoria obţinută miercuri seară, pe teren propriu, în fața CSM Oradea, vicecampioana din sezonul trecut. Alb-negrii au câştigat primul sfert al confruntării cu 28-24, pentru ca la pauza mare vizitatorii să intre cu un avantaj minim de două puncte. Sfertul al treilea le-a aparţinut amfitrionilor, care au condus cu 71-64 la intrarea în actul decisiv. Orădenii au forţat revenirea în ultimele zece minute, însă gazdele au gestionat bine partida şi au reuşit să câştige cu 97-88.

Hotărâți să învingă

La finalul partidei câştigate în faţa echipei lui Cristian Achim, tehnicianul Gazului Metan a explicat că a fost îngrijorat din cauza oboselii acumulate de jucătorii săi. Ovidiu Teleabă a spus că aceştia au avut determinare şi dorinţă de victorie, iar aceste atribute au făcut diferenţa. “Băieţii s-au mobilizat foarte bine, au avut determinare, au avut dorinţă de victorie şi asta ne-a făcut să câştigăm acest meci. Noi ne propunem în primul rând să jucăm un baschet frumos, să jucăm un baschet de calitate, să jucăm pe teren ceea ce facem şi pregătim la antrenamente, iar rezultatele întotdeauna le spun că vor veni şi iată că nu ne-am înşelat, am obţinut a noua victorie. Eu spun că se vede munca de la antrenamente şi, mai ales, seriozitatea şi dăruirea lor”, a mărturisit Teleabă. 

Au pierdut pe mâna lor

La sfârşitul săptămânii trecute, Gazul a fost foarte aproape de a învinge campioana en-titre. Formaţia antrenată de Ovidiu Teleabă şi Mihai Popa a pierdut cu 77-74 în faţa lui Asesoft Ploieşti, într-o partidă în care diferenţa s-a făcut în ultimul minut de joc. Asesoft a avut un început bun de meci, reuşind să îşi adjudece primul sfert cu 29-19. Din sfertul al doilea, a început cursa de recuperare pentru alb-negri, iar la pauza mare campioana a mai avut un singur punct avantaj. În sfertul al treilea, s-a consemnat de mai multe ori egalitate pe tabela de marcaj, iar la intrarea în decisiv, tot oaspeţii conduceau cu trei puncte. Gaziştii au început actul decisiv cu şase puncte consecutive şi au trecut la conducere. S-a mers apoi cap la cap până în final, iar Asesoft a trecut în avantaj atunci când tabela mai indica 11 secunde de joc. Gaziştii au pierdut atacul şi partida, una pe care au lăsat impresia că o pot câştiga.

Derby amânat

În următoarea etapă, Gaz Metan va întâlni în deplasare CSU Atlassib Sibiu. Partida trebuia să se desfăşoare la sfârşitul acestei săptămâni, însă tot atunci este programat în Sala Transilvania meciul de Cupa Davis între România şi Israel. Din acest motiv, derby-ul judeţean de baschet a fost reprogramat pentru miercuri, 11 martie, începând cu ora 18.00.
    Trimite prin e-mail