vineri, 6 februarie 2015

Publicat la 2/06/2015 03:17:00 p.m. de Redacţie

Victorie cu sufletul! Medieşenii au reuşit al doilea succes consecutiv în retur


Gaz Metan Mediaş a învins la limită Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti, cu scorul de 68-66. Partida a fost una pe muchie de cuţit şi s-a decis în ultimul minut de joc. La sfârşitul acestei săptămâni, Gaz Metan va juca în deplasare cu Baschet Club Timişoara.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Istvan BERTALAN

Alb-negrii au reuşit un prim sfert perfect, în care apărarea a funcţionat excelent, iar atacul a adus puncte importante. Era 20-6 la capătul primelor zece minute de joc. Au urmat patru minute fără punct marcat pentru gazişti, iar oaspeţii au profitat şi au redus din diferenţă. În cele din urmă, la pauza mare, Gaz Metan avea un ecart de 10 puncte. Piteştiul a jucat mai bine în sfertul al treilea, pe care l-a şi câştigat, iar la intrarea în actul decisiv tabela mai indica un avantaj de doar două puncte pentru gazde. Cu cinci minute înainte de final, oaspeţii au trecut la conducere şi s-au distanţat la cinci puncte. Însă formaţia antrenată de Ovidiu Teleabă şi Mihai Popa nu a cedat şi, într-un final incendiar, a întors rezultatul şi s-a impus cu 68-66. 

Mulţumit de jucători

Tehnicianul Gazului Metan şi-a felicitat jucătorii la finalul partidei câştigate în faţa Piteştiului. Teleabă a apreciat că aceştia şi-au dat sufletul în teren şi s-au bătut pentru fiecare minge, iar finalul le-a adus o victorie meritată. „Este o victorie importantă, o victorie muncită, o victorie prețioasă. Băieții au luptat 40 de minute, și-au dat sufletul pe teren și acesta a fost principalul motiv pentru care am câștigat. Am condus până la pauză. Bineînțeles că experiența jucătorilor de la Pitești și-a spus cuvântul, apreciez foarte mult această echipă, joacă un baschet bun. Probabil că diferenţa în această partidă s-a făcut prin dăruire. Băieții mei au luptat și-au dat sufletul pe teren și asta s-a văzut la final. Am avut din nou probleme cu aruncările libere, văd că asta devine ceva tradițional la noi, dar, oricum, îmi felicit echipa pentru modul în care a luptat și pentru victoria obținută“, a mărturisit Teleabă.

Ambiţie şi dăruire

Marko Durkovic a fost înger şi demon pentru formaţia sa. Pe de o parte, acesta a reuşit 18 puncte şi nouă recuperări, fiind cel care a tras echipa după el în multe momente, însă a şi ratat nu mai puţin de 12 aruncări libere din cele 22 de care a beneficiat. De notat că pivotul nu a fost odihnit nici măcar o secundă, petrecând toate cel 40 minute ale jocului pe parchet. „Trebuie să ne apărăm propriul teren dacă dorim să ne atingem obiectivele. În acest moment, această victorie este foarte importantă pentru noi. Piteștiul se află pe o poziție bună în clasament, erau favoriți să câștige acest meci, cred că nimeni nu se aștepta să câștigăm partida. Dacă facem o comparație pe hârtie între cele două echipe, diferența este mare. Suntem extrem de fericiți și mulțumiți că avem dovada că facem o muncă bună și avem o motivație bună pentru următorul meci. Fiecare victorie este importantă în lupta pentru play-off. Cred că aceasta este mult mai interesantă anul acesta decât în sezonul precedent“, a comentat sârbul.
    Trimite prin e-mail