marți, 17 februarie 2015

Publicat la 2/17/2015 07:01:00 a.m. de Redacţie

Va rezolva „Big Brother” problemele de pe Tineretului?

Blocurile de garsoniere cu numerele 3 şi 5 de pe strada Tineretului vor fi supravegheate video. Pentru a-i apăra pe locatari... de ei înșiși.


Autor: Alex PÎNTEA

Sistemul de supraveghere video va deveni funcţional în maxim o lună, în prezent procedându-se la selecţia de oferte. Municipalitatea a decis să ia această măsură pentru a-i identifica pe locatarii care aruncă deşeurile menajere în jurul imobilelor.
Prin intermediul acestui sistem, Direcţia de Asistenţă Socială încearcă să rezolve problema curăţeniei din zona celor două blocuri. „Având în vedere faptul că municipalitatea administrează un număr important de locuinţe sociale, situate în blocurile numerele 3 şi 5 din strada Tineretului, iar repetatele campanii de igienizare nu i-au responsabilizat, din păcate, pe locuitorii din zonă, Direcţia de Asistenţă Socială a luat decizia de a amplasa, în respectivul perimetru, un sistem de supraveghere video, cu patru camere, ce va fi interconectat la cel existent în cadrul Dispeceratului Poliţiei Locale Mediaş, în vederea monitorizării non-stop a zonei. Pe baza probelor existente şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, poliţiştii locali vor aplica sancţiuni contravenţionale tuturor persoanelor identificate că aruncă deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate’’, avertizează Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail