duminică, 15 februarie 2015

Publicat la 2/15/2015 09:58:00 a.m. de Anonim

Început de săptămână cu tentativă de record mondial la Salina Turda

Mâine dimineață, începând cu orele 9.30, în Salina Turda, sportivul de anduranță Bogdan Horațiu Chiorean va încerca stabilirea unui record mondial de alergare pe verticală pe scările de lemn situate în mina Rudolf - aflată la 80 de metri sub pământ.

Bogdan Horațiu CHIOREAN
Această locație inedită a fost aleasă datorită nivelului său de dificultate extrem de ridicat: 500 de scări, 13 etaje, 45 de metri diferență pozitivă, înclinație de 47%, plaja de sprijin a piciorului 5,5 cm, umiditate 90% , mișcarea aerului 0,6%. "Acest cumul de factori te împiedică să faci un efort îndelungat, iar sportivul român va încerca să stabilească o performanță urcând, în timp record, un număr cât mai mare de scări. Pentru susținerea sportivului turdean care încearcă, în mod inedit, stabilirea acestui record mondial în subteran, vă așteptăm la Salina Turda", au anunțat reprezentanții Salinei Turda.
Sportivul Bogdan Horațiu Chiorean s-a născut în Turda și locuiește, la ora actuală, în Firenze (Italia), unde este ciclist la echipa PROBike ASD Firenze, fiind un sportiv de anduranță. El practică ciclismul, participă la maratoane, triatloane și competiții IronMan. Pe parcursul anului 2014, a înregistrat două recorduri, unul pe bicicletă și unul în alergare. Pe 21 iunie s-a clasat pe locul 3 la cursa infernală de pe muntele Zoncolan, "Fuji Monte Zoncolan", o cursă de 10,5 km cu înclinație medie de 15% și maximă de 24% pe o porțiune de 3,5 km. În septembrie, a traversat Italia în alergare, de la Marea Mediterană la Marea Tirenică - 257 km în 25 de ore, cu oprire de 10-15 minute, el lansând conceptul de cursă „TransItalia”, o cursă care va ajunge cu siguranță una din cele mai dificile UltraMaratoane omologate din lume, traversând tot lanțul muntos Apenin.
    Trimite prin e-mail